Vâsliți, vâsliți și vâsliți…

”Aşadar, oamenii ar trebui să ne vadă ca pe nişte slujitori ai lui Cristos, ca pe nişte administratori ai tainelor lui Dumnezeu.” 1 Corintei 4.1

În mod regular, termenul administrator(ministru) este pronunțat cu aer de vanitate, mândrie, orgoliu și superioritate. Împrejur, observăm diverse persoane, în principal creștini, care amestecă termenul cuvântului administrator cu o ocupație proeminentă, un loc sau o poziție evidențiată.

Poate această gândire este condusă de greșeala de a asocia administratorul lui Hristos cu administratorii(miniștrii) Statului, ce conduce un minister și deține funcții importante pentru că este membru al puterii executive, o categorie mai joasă decât a celei de ambasador în ierarhia diplomatică.

Este foarte comun, în mijlocul evanghelicilor, următoarele denumiri: ministru de laudă, ministru de dans (acesta este mai ciudat). Imediat, observăm că, cuvântul administrator/ministru este folosit pentru o autopromovare.

Îmi aduc aminte de momentul neobișnuit prin care am trecut. Un prezbiter, vecin de-al meu, a venit și mi-a spus că a fost consacrat, prin punerea mâinilor, la oficiul de ministru al evangheliei. El extrem de radiant, fericit în a ”urca de poziție”, fără șă își dea seama ceea ce cu adevărat înseamnă, și eu, aproape râzând, totuși, cu respect, i-am spus: ”Felicitări! Recent ai scăzut în grad.”

Cuvântul grec, folosit de Pavel în (1 Corinteni 4.1), pentru administrator înseamnă, literalmente, ”vâslitor inferior”, ”vâslitor subordonat”, ”vâslitor de categorie joasă”, sau ”vâslitor de la ultimul subsol”.

Vâslitorii nu erau angajați pentru muncă, de asemenea nu primeau salariu pentru serviciile lor, ci erau sclavi. Acei oameni nu primeau nimic, doar mâncare și apă. Vâsleau, fără oprire, mișcați de biciuieli, supuși torturii, transpirației, foametei, sete.

Oameni ale căror serviciu era doar să vâslească până la moarte, având ca ultimă speranță să vadă lumina și să aibă parte de puțină odihnă, mâncare și apă, nimic mai mult.

”Vâsliți, vâsliți, vâsliți până la moarte”.
Nu este nici o problemă, moartea pentru un vâslitor al unei ambarcațiuni creștine este un câștig.

A colaborat: Episcopul Marcio Carotti

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *