Vedeți invizibilul, credeți în imposibil!

Când Avraam s-a plâns lui Dumnezeu, spunând: ”Etern și Suveran Dumnezeu, la ce îmi sunt de folos darurile Tale dacă nu am copii?”, imediat Dumnezeu l-a chemat afară din cort și l-a pus să privească și să numere stelele de pe cer. Geneza 15

Reacția lui Avraam a fost imediată. El avea credință în Dumnezeu. A dovedit acest lucru prin ascultarea sa timp de aproape 25 de ani. Credea în puterea Sa nemăsurată.

Totuși, avea dificultăți pentru a vedea invizibilul și pentru a crede în imposibil. Dar, din momentul viziunii sale, ”i-a căzut fisa” și și-a dat seama de Măreția AtotPuternicului. Adică, Avraam credea în Dumnezeu, dar nu își imagina Puterea Sa de creare, Măreția Sa…

Nu se poate separa credința de imaginație. Cine crede trebuie să își imagineze ceea ce dorește să obțină. Dovada acestui lucru sunt nenumăratele mărturisiri pe care le avem în Biserica Universală – Catedrala Credinței.

Mulți săraci au obținut o viață îmbelșugată prin credință. Totuși, nu toți. De ce? Pentru că au fost creați subjugați culturii mizeriei. Douăzeci, treizeci, cincizeci de ani conviețuind cu sărăcia, i-a făcut să se limiteze pe ei înșiși, și pe Dumnezeu, pentru că ei consideră chiar și păcat să aibă o viață îmbelșugată.

Pe când persoanele care deja au avut ce este mai bun pe acest pământ și au căzut în nenorocire, au pierdut totul, inclusiv demnitatea, cunoscând Promisiunile lui Dumnezeu imediat pun credința în practică prin intermediul sacrificiului, cucerind din nou ceea ce au pierdut, și înmulțind totul. Acest lucru se întâmplă pentru că într-o zi au avut acces la bogății. Adică, chiar și în mizerie păstrează viziunea unei vieți îmbelșugate. Această viziune este ceea ce face diferența.

Avraam poate deja văzuse aceleași stele de nenumărate ori, dar niciodată nu s-a gândit că descendenții lui nu vor putea fi numărați precum ele.

În alte cuvinte, nu este suficient să se creadă în Dumnezeul AtotPuternic. Este necesar să Îl imaginăm realizând lucruri imposibile și puternice.
Pentru a materializa credința, noi trebuie să ne imaginăm ceea ce dorim.

”Domnul oştirilor a jurat şi a zis: „Da, ce am hotărât se va întâmpla, ce am pus la cale se va împlini.” Isaia 14.24

Ce am pus la cale, adică, cum MI-AM IMAGINAT, așa SE VA ÎMPLINI;
Cum am hotărât, adică, CUM AM CREZUT (CREDINȚĂ), așa SE VA ÎNTÂMPLA.

A imagina înseamnă să visezi treaz, înseamnă să proiectezi, să desenezi în minte ceea ce dorești să realizezi. Asta înseamnă credință asociată cu imaginație.

Cine crede își imaginează, visează, proiectează și desenează în minte ceea ce dorește. Și, niciodată nu pierde această viziune!

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *