Vocea care ridică

Noi toți, suntem rezultatul vocilor pe care le auzim. Dacă dăm auz celor slabi, vom fi slabi. Dacă dăm auz diavolului, vom fi nesiguri, îndoielnici, anxioși, preocupați, fricoși, deoarece vocea pe care o vom asculta va determina reacțiile pe care le vom avea în toate situațiile prin care trecem.

Dacă ascultăm de Vocea lui Dumnezeu, vom fi puternici, curajoși. determinați și siguri. Precum este scris:

”Vocea DOMNULUI este puternică; vocea DOMNULUI este plină de maiestate. Vocea DOMNULUI sfărâmă cedrii; da, DOMNUL sfărâmă cedrii Libanului. El îi face de asemenea să salte ca un vițel; Libanul și Sirionul ca un tânăr unicorn. Vocea DOMNULUI despică flăcările focului. Vocea DOMNULUI cutremură pustia; DOMNUL cutremură pustia Cades.” Psalmul 29.4-8

Vocea lui Dumnezeu ne va face să înfruntăm orice, chiar și moartea, dacă va fi necesar, fiindcă ea este ca un cutremur în interiorul celor ce o ascultă.

Totuși, când nu mai ascultăm de Vocea lui Dumnezeu, pierdem controlul total al situației, nici măcar minunile primite și văzute, pe parcursul vieții, ne vor putea ține în picioare în momentele contrare.

Din acest motiv mulți au căzut de la credință, că există atâți ”foști” între noi, bărbați și femei ce au fost atât de folosiți, ce au probat puterea lui Dumnezeu, au văzut această putere în viețile lor și în viețile celor pe care îi îngrijeau, dar când nu au mai auzit Vocea lui Dumnezeu pentru a da auz inimii, oamenilor, lumii, și mai rău decât asta, diavolului, ei au terminat în naufragiu și au pierdut cea mai Mare Comoară a Lui.

Ucenicii au trăit această experiență. Timp de 3 ani, au auzit Vocea lui Iisus zilnic, și acest lucru îi făcea încrezători, siguri, totuși, când au rămas singuri, au uitat de tot ce au văzut și au auzit de la Domnul, și o frică atât de mare a venit peste ei încât au rămas ascunși și disperați după moartea Domnului.

”Atunci, în seara aceleiași zile, fiind prima zi a săptămânii, pe când ușile, unde discipolii erau adunați de teama iudeilor, erau închise, Isus a venit și a stat în picioare în mijloc și le-a spus: Pace vouă. Și, spunând aceasta, le-a arătat mâinile și coasta sa. Atunci discipolii s-au bucurat când l-au văzut pe Domnul. Atunci Isus le-a spus din nou: Pace vouă; cum m-a trimis Tatăl, așa vă trimit și eu. Și după ce a spus aceasta, a suflat peste ei și le-a spus: Primiți Duhul Sfânt.” Ioan 20.19-22

Observați că, de mai multe ori, Iisus spunea câte ceva, era Vocea lui Dumnezeu pentru a-i întări, pentru a reînnoi credința lor. Și, la sfârșit, El a suflat Duhul Sfânt ca, din acel moment, să fie în interiorul lor, lucrând în ei, vorbind cu ei, ca să îi mențină puternici, ceea ce s-a și întâmplat.

Din acel moment înainte, ucenicii s-au născut din nou și au devenit puternici, așa cum Domnul Iisus le-a spus.

Acest lucru ne arată marea necesitate de a primi noua naștere și botezul cu Duhul Sfânt, deoarece, doar așa Vocea lui Dumnezeu va fi în interiorul fiecăruia dintre noi, pentru a ne ghida, pentru a ne învăța, pentru a ne întări în fiecare moment din viața noastră.

Fiecare trebuie să decidă ce voce să audă.

Dacă ești slab, dacă te gândești la lucruri nefolositoare, ești dezamăgit, trist din cauza vreunui lucru sau vreunei persoane, acest lucru deja arată cărei voci ai dat auz și cine a alimentat mintea ta, și acest lucru poate cauza cel mai rău lucru dintre toate: pierderea Mântuirii tale.

Dar, dacă tu decizi să auzi Vocea lui Dumnezeu și să te lași ghidat de ea, atunci vei fi puternic, vei trece peste toate dificultățile prin care treci și nimeni și nimic nu te va împiedica să învingi:

”Adevărat, adevărat vă spun: Vine timpul și acum este, când morții vor auzi vocea Fiului lui Dumnezeu; și cei ce aud, vor trăi.” Ioan 5.25

A colaborat: Episcopul Franklin Sanches

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *