VOCEA INIMII

 

Dumnezeu e duh. Atunci, înseamnă că noi trebuie să comunicăm cu El, de la duh la Duh; de la intelect de fiinţă umană la intelect divin.

Fiule, dacă vei primi cuvintele mele, dacă vei păstra cu tine învăţăturile mele,dacă vei lua aminte la înţelepciune, şi dacă-ţi vei pleca inima la pricepere; dacă vei cere înţelepciune, şi dacă te vei ruga pentru pricepere,dacă o vei căuta ca argintul, şi vei umbla după ea ca după o comoară,atunci vei înţelege frica de Domnul, şi vei găsi cunoştinţa lui Dumnezeu. Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere.(Proverbe 2:1-6)

În aceste versete obeservăm că tot ceea ce este legat de inimă, este înclinat către pricepere. Aici găsim emoţiile ca fiind supuse raţiunii; rugăciunea închegată pe baza înţelepiunii.

Din nefericire, majoritatea creştinilor care Îl urmează pe Dumnezeu, inclusiv creştinii evanghelici, încearcă să menţină această comuniune prin intermediul sentimentelor. Astfel ei încearcă să formeze o legătură de la suflet spre Duh, acest lucru nefuncţionând.

Este foarte adevărat că ei s-au rugat mult, au cântat şi au plâns mult, dar au cules puţin sau chiar deloc. Credinţa udată cu emoţii împiedică, credinţa supranaturală pe care o neutralizează şi implicit, elimină posibilitatea de realizare a viselor şi dorinţelor proprii.

E clar că în spatele acestei emoţii fierbinţi acţionează duhurile rele şi de aici rezulta situaţia haotică în care se află multe biserici.

Influenţele infernului, aruncă sămânţa lor, dorind să-i acapareze pe cei neatenţi şi care nu veghează, prin intermediul ascultării de vocea inimii.

Mai mult, „credinţa care se simte”, a cauzat adesea o senzaţie falsă a Prezenţei Lui Dumnezeu.

Acest tip de sentiment este unul de beatitudine şi chiar, în mod aparent, convingător, însă nu are nici o aplicaţie practică. (nu se vede în caracterul, în viaţa persoanei ş.a.m.d.)

Când ascultăm de vocea Lui Dumnezeu care este una bazată pe înţelepciune, nu există nici o probabilitate ca noi să eşuăm.

 

 

 

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *