Voința Duhului lui Dumnezeu

În grija de a face voința lui Dumnezeu stă gradul de relație al slujitorului cu Domnul. A fi pe placul lui Dumnezeu înseamnă să faci voința Sa într-un mod liber și spontan. Acesta este cel mai sublim sentiment ce dirijează viața persoanei ce cu adevărat este o slujitoare a Celui Prea Înalt.

Este chiar și inteligibil să vedem majoritatea persoanelor preocupate cu treburile și cu grijile lor, cu preocuparea de a fi pe propriul plac. Este dureros să vedem, inclusiv în această majoritate, cei ce, deși în ciuda multor cunoștințe biblice și a anilor de Biserică, nu au minimul sentiment să dorească să pună pe primul loc voința Dumnezeului în care spun că ei cred.

Dar, cum să slujim pe Cineva pe Cine nu cunoaștem? Cum să fim pe placul sau cum să facem voința Unui Necunoscut?

Aceasta nu este o problemă pentru cei născuți și pecetluiți cu Duhul Sfânt. Ei înțeleg perfect semnificația voinței Domnului, pentru că, mai presus de tot, au fost pecetluiți cu Același Duh al Domnului Iisus. Sunt slujitori, s-au născut pentru a sluji, nu pentru a fi slujiți. Știu de voința Domnului lor. Dacă fac sau nu voia Lui, este altă treabă. Dar, când ei sunt pe placul Domnului lor, Acesta face să devină posibilă realizarea viselor lor într-un mod natural, fără anxietate, stres sau lucruri de genul. Chiar și pentru că, voința lui Dumnezeu nu va fi niciodată împotriva fiilor Săi. Ca Tată, El știe ce este sau ce nu este bun pentru fii.

De multe ori, sau aproape mereu, ei folosesc credința pentru a cuceri binecuvântări anticipate. În legătură cu asta, întreb: care este capacitatea unui copil să administreze 1000 de lei? Din acest motiv, trebuie să se folosească credința în cuceririle materiale, dar mereu să se mențină această credință de un mod riguros, de acord cu voința lui Dumnezeu, ca binecuvântarea să nu devină blestem. Până la urmă, precum este scris: binecuvântarea anticipată este blestem.

”O moștenire poate fi obținută în grabă la început, dar sfârșitul ei nu va fi binecuvântat.” Proverbe 20.21

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

Ana Poloca Răspunde 16 octombrie 2019 la 10:42

Dumnenezeu în viața mea ocupă primul loc și așa trebuie să fie în viața fiecărei persoane. Eu l-am cunoscut în această Biserică și din acel moment EL este totul pentru mine. EL mă ajută cînd nimeni nu o face, EL mă îndrumă cînd am nevoie, EL este întotdeauna prezent în viața mea deoarece am făcut un legământ cu EL și sunt sigură că nu mă va părăsi Niciodată.