Zilele XIII, XIV şi XV de post

Meditaţia pentru ziua a XIII-a:

„Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul şi Duhul Sfânt, şi aceştia trei una sunt.“ (1 Ioan 5:7)

Înţeles: Unde este Duhul Sfânt acolo există şi unitatea Duhului.

La fel cum în Biserica Primitivă, toţi cei ce credeau erau împreună la un loc şi aveau toate de obşte. (Faptele apostolilor 2:44.) În această uniune de idei ale credinţei Duhul avea libertate să acţioneze asupra robilor Săi. Dar, în lipsa Duhului, nu există uniune şi , mai ales nu există Dumnezeu.

 

Fotografia:  Acest rău este unul din cele trei braţe ale râului Iordan – Israel. Ele se unesc şi formează frumosul rău Iordan. În rugăciunea Sa, Iisus, insistă asupra  UNITĂŢII:

„…Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem şi Noi.” (Ioan 17:11)

Meditaţia pentru ziua XIV:

„Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem şi Noi.“ (Ioan 17:11)Înţeles:  Unitatea celor renăscuţi şi pecetluiţi de Dumnezeu a fost secretul prin care ei au fost mereu diferiţi în această lume pentru că ei sunt Sarea şi Lumina lumii. Dezbinarea şi diviziunea din interiorul bisericilor evanghelice indică egoismul şi faptul că se tinde ca fiecare să îşi slujească numai lui însuşi. Cum poate oare Duhul Sfânt să ne inspire în mijlocul unei severe lipse de uniune, în mijlocul dezorganizării şi al confuziei? Dumnezeu nu este un Dumnezeu al haosului.

În această rugăciune a lui Iisus se vede clar interesul Său de uniune a Duhului. Acesta este motivul principal în vărsarea Duhului Sfânt. Aşa cum Dumnezeu-Tatăl, Dumnezeu- Fiul, Dumnezeu- Duhul, sunt Una, la fel trebuie să fie şi creştinii. Şi dacă nu sunt, înseamnă că nu aparţin Domnului Iisus Hristos. Doar Duhul Sfânt este capabil să menţină biserica unită într-o singură credinţă, într-un singur Duh, într-un singur gând şi un singur obiectiv.

Împărăţia lui Dumnezeu este creeată pe disciplină. Dacă nu există disciplină între mădularele corpului, atunci duhurile rele, necurate, domină acel trup.

Meditaţia pentru ziua XV:

„Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de înţelepciune şi de pricepere, duh de sfat şi de tărie, duh de cunoştinţă şi de frică de Domnul.“ (Isaia 11: 2)

Înţeles: Când are loc botezul cu Duhul Sfânt este vărsată plenitudinea Dumnezeu.

 

Aceste animale reflectă exuberanţa creaţiei divine. Doar O Fiinţă infinit de inteligentă putea să facă creaturi aşa de perfecte 

 

 

 

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *