Ziua Cincizecimii

“În Ziua Cincizecimii, erau toţi împreună în acelaşi loc.” Faptele Apostolilor 2.1

Textul Sfânt este foarte precis când ne explica despre Ziua Cincizecimii: toți cei care credeau erau reuniți în același moment, la aceeași oră, în același loc și așteptând Promisiunea. Adică, exista doar o singură credință, un singur obiectiv  și Un singur Duh. Ucenicii nu erau anxioși în a ști cum se va îndeplini Promisiunea. Ei doar așteptau.

Credința inteligentă, supranaturală și sinceră niciodată nu se preocupă cu factorul timp și circumstanțele sale. Cel gelos în credință crede în supranatural (invizibil) pentru că știe (are credință) că Dumnezeu cinstește Cuvântul Său. Așa, el disprețuiește atât îndoielile în legătură cu împlinirea Promisiunilor cât și timpul în care se vor împlini.

Care este siguranța credinței supranaturale?
Ucenicii aveau reverență față de Sărbătoarea Cincizecimii. Era una din cele trei petreceri anuale mai importante pentru iudei. Era sărbătorită cincizeci de zile după Paște. Obiectivul său era să binecuvânteze pe Dumnezeu pentru primirea Legii pe muntele Sinai și pentru a-L recunoaște ca Responsabil pentru recolta binecuvântată. Cu această ocazie, înapoiau Primele Roade cu plăcere și bucurie la petrecere. Această atitudine de ascultare era dovada credinței inteligente , supranaturale, și sincere.

RĂSPUNSUL DIVIN

A fost exact în aceea perioadă că Cel PreaÎnalt a ales ucenicii pentru a îndeplini promisiunea Sa de a turna Duhul Sfânt. Adevărat că nu toți L-au primit. Din cei mai mult de 500 de ucenici , în acel timp, doar 120 au fost plini de Duhul Sfânt.
De ce?
Pentru că nici toți credeau cu sinceritate.

Pecetea cu Duhul Sfânt doar se întâmplă când candidatul alege pe Domnul Iisus Hristos ca DOMN al vieții sale, de o formă necondițională. Aceasta se numește credință inteligentă, supranaturală și sinceră, pentru că persoana renunță, cu adevărat, să mai fie stăpână pe viața ei și se supune Stăpânirii Domnul Iisus. Fidelitatea cu Primele Roade (Zeciuiala) și cu ofrandele este una din caracteristicile acestei supuneri.

ÎN ACEASTĂ PRIMĂ DUMINICA DIN IUNIE , CATEDRALA CREDINȚEI VA SĂRBĂTORI A DOUA PETRECERE A  CINCIZECIMII ÎN TOATĂ LUMEA.

DUMNEZEUL CEL PREAÎNALT SĂ BINECUVÂNTEZE TOȚI PARTICIPANȚII!

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *