Ziua Cincizecimii

Când a sosit ziua Cincizecimii, erau cu toţii la un loc. Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic şi a umplut toată casa în care şedeau ei. Li s-au arătat nişte limbi ca de foc, care s-au împrăştiat şi s-au aşezat câte una pe fiecare dintre ei. Toţi au fost umpluţi de Duhul Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească.”
Faptele Apostolilor 2.1-4

Ziua Cincizecimii a fost una din cele 3 mai importante sărbători anuale ale iudeilor. Era sărbătorită cincizeci de zile după Paști. Obiectivul ei era să ÎI mulțumească și să binecuvânteze pe Dumnezeu pentru primirea Legii pe Muntele Sinai și pentru culegerea boabelor. Inclusiv, primele roade, sau primele roade ale pământului, erau prezentate lui Dumnezeu în această petrecere.

A fost exact în aceea perioadă când Cel PreaÎnalt a ales să îndeplinească promisiunea Lui de a turna Duhul Sfânt. Începând din aceea dată, o nouă etapă de credință și de renaștere spirituală a început să revoluționeze lumea prin intermediul celor care cred  și sunt plini de Duh. (Citiți mai mult despre această petrecere și motivul pentru care Dumnezeu a ales-o pentru a trimite Duhul Său în versetul Leviticul 23.15).

Botezul cu Duhul Sfânt a capacitat pe fiecare ales să înfrunte intense provocări, printre care, umilințe, bătăi de joc, închisori, momente când au fost loviți cu pietre și maltratare din cauza Numelui Domnului Iisus. Ei doar au putut să rămână fermi datorită botezului cu Duhul Sfânt, Duhului credinței, care le-a fost dat.

Orice persoană pecetluită cu Duhul Sfânt se supune voinței Divine și devine un instrument al Domnului în această lume. Duhul lui Dumnezeu o pregătește și îi înzestrează pentru Lucrarea Sa cu daruri și talente. În afară de asta, ea primește putere pentru a rezista propriilor voințe și pentru a învinge lumea.

În această duminica vom celebra Petrecerea Cincizecimii în toate Locașurile Credinței.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *