La cârmă niciodată nu trebuie să mergi prin emoție.

lemeUn mare pericol amenință familia ta și-ți poate distruge complet viața…

Azi vreau să vorbesc despre ceva foarte important care probabil s-a întâmplat în viața ta fără să-ți dai seama: este vorba de pericolul de a lăsa emoțiile să-ți conducă familia și în consecință să-ți distrugă complet viața.

Știai că de-a lungul existenței rasei umane emoții ca: nesiguranța, gelozia, frica, furia, mândria, nerăbdarea, tristețea, egoismul, etc. sunt 100% otrăvitoare și într-un timp scurt sau lung distrug mii de căsnicii, familii și chiar țări?

De ce?

Pentru că oamenii au permis ca emoțiile lor să le controleze acțiunile, deciziile, atitudinile, când ar fi trebuit să fie invers. Marea noastră provocare ca ființe umane, în ciuda faptului că simțim (și de multe ori foarte intens) este că nu trebuie să luăm decizii, să acționăm și să reacționăm sub influența lor, pentru că acest lucru va compromite relațiile noastre atât la nivel conjugal cât și familial, social sau profesional.

Cum să luptăm împotriva lor?

Este un singur mod de a lupta împotriva emoțiilor, folosind Credința-Conștientă în Poruncile și Promisiunile Dumnezeului Viu-Iisus.

Observă că, de fiecare dată când ne lăsăm conduși de emoții, ajungem să ne rănim pe noi înșine sau eventual să decepționăm profund pe cineva. Dar de fiecare dată când ne folosim rațiunea cu privire la dragoste, respect, recunoștință și speranță ne ajutăm membrii familiei să depășească o greutate și să fie evitate alte probleme.

Acum răspunde sincer: în sânul familiei, tu ai folosit emoțiile sau rațiunea?

 ”Cei ce trăiesc potrivit cu firea se gândesc la lucrurile firii, însă cei ce trăiesc potrivit cu Duhul se gândesc la lucrurile Duhului.” (Romani 8:5)

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *