Legământul care produce Mărturia!

arca_bjfEa are două fațete și una o completează pe alta. Ea știe ceva ce majoritatea preferă să respingă sau să nu pună în practică: că nu ajută la nimic cunoașterea fără practică…

În trecut, existau obiecte simbolice (cum ar fi Chivotul Legământului, Tabernacolul, Tablele Legii sau Toiagul lui Aaron), care arătau cum ar trebui să fie relația dintre om și Dumnezeu, ghidată de ascultarea Legii Sale prin practica Credinței în El, Încrederii și Fidelității.
Odată cu Venirea Domnului Iisus, ceea ce era, înainte, o referință exterioară, a ajuns să fie una interioară, pentru că Împărăția Lui Dumnezeu a ajuns să fie în fiecare ființă umană, transformând fiecare Creștin Adevărat (Chivotul Legământului) în Chivotul Mărturiei (o Mărturie Vie).

1. Chivotul Legământului

Îl reprezintă pe Dumnezeu, Prezența Lui, de aceea trebuie să-l reprezinte și pe fiecare Creștin Adevărat. Totuși, Chivotul Legământului a fost numit și Chivotul Mărturiei. De ce? Când s-a transformat Chivotul Legământului în Chivotul Mărturiei?
Atunci când Râul Iordan s-a deschis; după ce zidurile Ierihonului au căzut la pământ; după ce armatele celor 7 popoare inamice au fost ucise; după ce a avut loc eliberarea, după ce s-au întâmplat miracole, după ce s-a obținut prosperitatea; după ce poporul care-L căuta pe Dumnezeu și-L slujea a primit răspunsul divin datorită faptului că a perseverat în practica Poruncilor Lui, numai atunci Chivotul Legământului a devenit Chivotul Mărturiei.

2. Legea Lui Dumnezeu

Toți vor să dea mărturie, dar realitatea e că puțini vor să fie o Mărturie, să aibă un Legământ cu Dumnezeu. Este motivul pentru care mulți nu dau mărturii mari ale transformărilor din viața lor! Dar, de ce aceia care spun că sunt Creștini nu dau mărturii mari, caracteristice Credinței lor? Fiindcă le lipsește practica Legii Lui Dumnezeu în viața lor, Legii Acesteia care Eliberează, Binecuvântează și Protejează. De aceea, Promisiunea nu se împlinește și, în consecință, persoana nu dă mărturie… acești „creștini” nu sunt dispuși să plătească prețul ca Promisiunile să se împlinească în viața lor! „Dar, Promisiunile Lui Dumnezeu au un preț?” ați putea întreba… Da! Știți care e? Pretul este împlinirea Legii Lui!

3. Mărturie Vie

Atunci, același proces de tranziție (de la Chivotul Legământului la Chivotul Mărturiei) trebuie să se întâmple cu dumneavoastră, care vă considerați un Adevărat Creștin! Pentru că aveți un Legământ cu Dumnezeu care este Chivotul Legământului, prin urmare trebuie să fiți o Mărturie Vie a Învierii Domnului Iisus. Ca El să apară altora, care spun: „vreau să văd, ca să cred!”. Da, acelora care ajung să vadă la dumneavoastră: sănătate, prosperitate, împlinire sentimentală, care vă văd familia mântuită și, mai presus de toate, văd în dumneavoastră Prezența Lui Dumnezeu și Recunosc că Domnul Iisus este Viu, că a Înviat și Domnește înăuntrul dumneavoastră! Iar asta se întâmplă în ciuda luptelor personale pe care le duceți, problemelor sau dificultăților… de ce? Pentru că sunteți, deja, Chivotul Legii care s-a transformat în Chivotul Mărturiei!

Dumnezeu este cu dumneavostră, și eu la fel!

Episcopul Julio Freitas

juliofreitas.com

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *