Mielul și Oile

cordeiro-ovelhasMielul și Oile

Vezi perspectiva unei vieți îmbelșugate prin credință, prin intermediul comportamentului docil al oilor și mieilor lor.

Ele nu sunt animale obișnuite. Caracteristicile lor arată că crearea lor a avut pentru Cel PreaÎnalt un scop foarte special: să-L reprezinte în lucrarea de Mântuire Veșnică.

Oaia este singurul animal complet vulnerabil. Adică, este diferită de toate celelalte animale pentru că nu are simțul auto-apărării.

Viața și siguranța ei depind total de păstor. Dacă acesta este neglijent, ea va fi pierdută.

Isaia a profetizat despre Iisus, spunând: Când a fost asuprit şi chinuit, El nu Şi-a deschis gura. Ca un miel care este dus la tăiere şi ca o oaie care tace înaintea celui ce o tunde, tot aşa nici El nu Şi-a deschis gura. Isaia 53:7

Textul profetic arată clar lipsa de apărare a mielului și a oii (mielul este puiul oii până la un an de viață).

Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, iar ele Mă urmează. Ioan 10:27

Oaia lui Iisus ascultă glasul lui Iisus, recunoaște glasul lui Iisus și ascultă de glasul lui Iisus pentru că se încrede în Cuvântul lui Iisus.

Nu ar fi acesta marele mister care implică credința conștientă? Da, pentru că a auzi, a recunoaște, a asculta și a avea încredere nu are nici o legătură cu credința emotivă; credința care simte una sau alta.

Oaia te învață cum să stai în armonie cu Păstorul iubit și să te bucuri de siguranța Sa. Ea cunoaște glasul Păstorului ei și ascultă pentru că are încredere în El. Viața ta depinde de ascultarea necondiționată a conducerii Lui absolute.

http://centrodeajuda.pt/mensagens/bispo-randal-brito/cordeiro-e-ovelhas/

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *