Răspunsul la „DE CE”-ul dumneavoastră

porque_bkfDe ce pare că fac alegeri atât de inteligente, dar nimic nu merge? Oare ce lipsește? Ce lipsește, ca viața mea să nu mai fie o acumulare de frustrări?

”Nu-i oare toată ţara înaintea ta? Mai bine desparte-te de mine: dacă apuci tu la stânga, eu voi apuca la dreapta; dacă apuci tu la dreapta, eu voi apuca la stânga”

Lot şi-a ridicat ochii şi a văzut că toată Câmpia Iordanului era bine udată în întregime. Înainte de a nimici DOMNUL Sodoma şi Gomora, până la Ţoar, era ca o grădină a DOMNULUI…” (Geneza 13.9-10)

Aparent, totul mergea bine, Avraam devenise foarte bogat, avea vite, argint și aur… iar Lot, nepotul său, nu era mai prejos, având turme, vite și corturi… atunci, au început certurile dintre păstorii lor, până acolo încât Avraam a sugerat să se SEPARE, ca să continue să-și mențină relațiile bune de familie.

Totuși, de fapt, cine l-a trimis pe Avraam să se separe de Lot? Credința-Inteligentă. În atitudinile lui, inclusiv în caracterul și postura lui, Lot releva o personalitate egoistă, ingrată și materialistă. Iar unul dintre semnele clare ale egoismului său s-a manifestat atunci când unchiul tău, Avraam, l-a pus să aleagă între stânga și dreapta, la momentul separării… și, ce a făcut Lot? A ales, aparent, cea mai bună opțiune.

S-a ghidat după ce i-au văzut ochii: frumusețea, fertilitatea pământului, resursele… interpretând în mintea lui că acolo nu-i va lipsi nimic și că-și va multiplica bogăția… toate astea, fără să se gândească deloc la unchiul său. Ce ingratitudine!

Dar, din nefericire, toți avem un Lot în noi, în viața noastră, de care trebuie să ne separăm cât mai repede, ca să putem merge mai departe și să ne realizăm cel mai Mare vis!

Episcopul Julio Freitas

juliofreitas.com

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *