8 probleme de acceptare

aceitacao-551x200

Ființa umană tânjește după acceptare de la ieșirea din pântecul mamei. Prima acțiune a bebelușului, după ce se naște, este să plângă. A doua acțiune este opritul din plâns și somnul în brațele mamei. Din acel moment și până la moarte, această persoană va căuta acceptarea celor din jur. Unii vor merge la extrem, ca s-o găsească.

Acest fenomen, căutarea acceptării, este în interiorul fiecăruia. Ca să vă faceți o idee despre cât de importantă este pentru noi, imaginați-vă, pentru un moment, că vă veți confrunta cu următoarea situație:

La naștere, sunteți respins de mama dumneavoastră.

Ca și copil, treceți prin diferite orfelinate, până când nimeni nu vă mai vrea și ajungeți să trăiți în stradă.

Ca tânăr, oamenii vă ignoră sau fug, atunci când vă apropiați de ei.

Ca adult, nimeni nu vă oferă un loc de muncă; nimeni nu vrea să cumpere nimic de la dumneavoastră sau nimeni nu vrea să vă vândă nimic.

N-aveți nici măcar un nume, document de identitate – nici atât. Sunteți, pur și simplu, respins de toți.

Inevitabil, începeți să vă întrebați de ce să mai continuați să trăiți așa.

Vă puteți imagina o astfel de existență? Imposibil. Există oameni care se apropie de această poveste. Poate orfanii care au devenit cerșetori – dar, chiar și ei, primesc acceptarea unora, care le fac milostenii, le oferă un adăpost sau ceva de mâncare. E, pur și simplu, imposibil, pentru un om, să trăiască fără să fie acceptat.

Din cauza acestei necesități, fiecare se adaptează cum poate, ca să găsească acceptare. Unii o găsesc mai ușor. Alții sunt față în față cu ea și n-o văd (ați auzit de rebeli fără cauză, de exemplu, de un tânăr care are totul, dar își urăște părinții?).

E clar că nicio necesitate umană nu există, fără existența unui lucru care o acoperă. Așa cum există apă pentru setea noastră și somn pentru odihna noastră, așa există iubire pentru nevoia noastră de acceptare. Da, iubirea e răspunsul Lui Dumnezeu la căutarea noastră a acceptării. De aceea, cine găsește o soție sau un soț, găsește un mare bine, ca cineva care are o mare favoare din partea Creatorului (Proverbe 18.22).

Luna aceasta, la Terapia Iubirii, avem de-a face cu inimi care n-au reușit, încă, să găsească acceptarea pe care o caută atât de mult. Cum să fiți acceptat de cine contează, cu adevărat, pentru dumneavoastră? Cum să acționați, ca să primiți acceptarea persoanei iubite sau pe care o veți iubi în viitor – fără să vă scădeți standardele, să vă umiliți sau să cerșiți iubirea? Vedeți dacă:

1. Aveți dificultăți în a VĂ ACCEPTA: nu vă place de propria persoană, aveți stimă de sine scăzută

2. Ați fost respins într-o relație

3. Ați avut, deja, mai multe relații, iar acum sunteți singur

4. Vă simțiți ca și cum ați fi invizibil – nimeni nu se uită la dumneavoastră

5. Vă simțiți ca și cum ați fi un lepros – respins și nedorit

6. Vă vedeți, de multe ori, umilindu-vă și alergând după cineva, ca să primiți atenție

7. Sunteți într-o relație în care nu există acceptare reciprocă, atingere fizică, afecțiune sau admirație

8. Aveți dificultăți să acceptați pe cineva pe care trebuie să învățați să-l iubiți

Veniți să asistați la slujba Terapia Iubirii care va avea loc sâmbătă și pe parcursul întregii luni martie, ca să învățați cum să învingeți aceste lucruri într-un mod inteligent și eficient.

La Catedrala Credinței din București (Șoseaua Fundeni nr. 11, sector 2),

Sâmbătă, 14 martie, la ora 18

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *