Administrarea furnicilor

Poate că niciodată nu v-a preocupat să ştiţi cum se administrează un muşuroi de furnici, ceea ce este păcat pentru că aveţi foarte multe de învăţat d.p.d.v. organizatoric şi deasemenea despre elemente ca productivitatea şi investirea timpului. Aşa că, haideţi să aprofundăm mai mult acest subiect şi să încercăm să reţinem punctele principale.

Dacă vă interesează subiectul, să ştiţi că merită să continuaţi alături de noi, lecturarea acestui articol.

Haideţi să analizăm: cum se administrează un muşuroi? Într-un muşuroi, fiecare furnică are o funcţie (o responsabilitate) foarte bine definită, iar scopul fiecăreia este prestabilit.

Astfel, nu e nevoie ca nimeni să stea pe capul lor pentru a se obţine productivitate sau alte rezultatte dorite şi asta pentru că furnicile sunt în permanenţă motivate în ceea ce fac. La ele nu există greve, lenevire sau rea voinţă.

Fundamentul de funcţionare este simplu: construirea unui ambient plăcut şi sănătos în care se respectă vocaţia fiecărui „individ” în parte. Generarea, producţia, menţinerea, stocarea, protecţia şi construcţiile sunt cu toate în subordinea reginei care dirijează totul şi în favoarea căreia se face totul.

Oare, organizarea noastră funcţionează pe aceleaşi baze? Suntem cu toţi mulţumiţi de ceea ce facem? Obiectivele noastre sunt definite şi rezonabile? Are oare fiecare şansa de a-şi dezvolta propriul talent? Ne concentrăm noi asupra clientului? Permite şi stimulează conducerea participarea angajatului la dezvoltare…? Îi reunoaşte acestuia meritele şi rezultatele obţinute? Există loc pentru inovaţii şi restaurări, ori se repetă mereu aceleaşi greşeli?

În muşuroiul de furnici, toate aceste lucruri sunt bine puse la punct şi funcţionează excelent. Există inclusiv posibilitatea de încercare a noi strategii în ceea ce priveşte alimentele şi stocarea lor. Aceste strategii se adaptează după regiunea geografică şi climaterică în care se află respectivul muşuroi. Se are în vedere deasemenea, tipul de alimente disponibile în fiecare zonă.

Făcând o comparaţie cu organizarea noastră, cu funcţionabilitatea firmelor existente, putem spune că spre deosebire de noi, muşuroiul se adaptează la „condiţiile de market de pe piaţă” şi la cererea existentă. Ele astfel supravieţuiesc şi sunt într-o continuă dezvoltare.

Trebuie aşadar să ne transformăm organizarea noastră personală precum şi organizarea instituţiilor noastre într-un „muşuroi eficace”. Să adoptăm strategiile şi organizarea internă a furnicilor. Începutul acestei transformări însă ţine de voinţa conducerii în ceea ce priveşte construirea unui nou model de funcţionabilitate instituţională unde: talentele să fie materia primă, capacitatea să reprezinte mijloacele de producţie şi fidelitatea faţă de clienţi să fie rezultatul final.

Gândeşte-te câte lucruri are natura să te înveţe?!!! Haideţi să ne uităm în jurul nostru şi să învăţăm din toate şi de la toţi, inclusiv de la micile furnicuţe.

O organizaţie este făcută din persoane ce au fiecare responsabilităţiile sale pe care le îndeplinesc în mod conştiincios.

Dacă fiecare dintre noi şi-ar face partea sa, atunci am forma o mare şi adevărată echipă.

Astăzi victoria aparţine doar unei singure mari echipe (muşuroiului) căci obiectivele ce duc la succes sunt bine cunoscute de către toţi şi toţi ştiu unde vor să ajungă.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *