Când doctoratul nu te ajută…

Pentru fiecare lucrare, există o unealtă. Asta o ştie orice instalator, zidar sau dulgher.

Şi dacă tu nu ai unealta potrivită, lucrurile încep să se mişte foarte încet, ba chiar să se oprească.

Studiile sunt o unealtă foarte importantă, la fel ca şi experienţa la locul de muncă. Este ceva în care merită să investeşti şi la care trebuie să-i îndemnăm pe tineri.

Dar există momente în viaţa noastră, când studiile şi experienţa nu ne pot ajuta în rezolvarea problemelor. Experienţa şi studiile noastre, nu sunt întotdeauna de folos în reolvarea dificultăţilor din viaţa noastră.

În S.U.A., acum câţiva ani, o mamă mergea pe stradă alături de fiul ei în vârstă de 4 ani, când deodată, o maşină s-a apropiat în viteză şi l-a lovit pe cel mic. Piciorul copilaşului, a rămas blocat sub maşină.

Mama, în acel moment, cu o forţă nemaivăzută, pe care nici ea nu ştia că o poate avea, a reuşit să ridice maşina de roată, pentru ca fiul său să poată ieşi de acolo.

Astfel, nu un doctorat i-a dat această forţă.

Poate că dvs. simţiţi că aţi încercat rezolvarea apelând la toate teoriile şi la toată înţelepciunea din această lume, însă nimic nu a fost de folos (de ajuns). Soluţia pe care poate că n-aţi văzut-o până acum, este revolta. Revolta nu se explică şi nici nu se învaţă.

Ea este ceva ce ia naştere în mod inexplicabil în inimile acelora care s-au săturat de atâtea „înfrângeri”.

Poate că a sosit momentul în care nu mai te gândeşti să-ţi mai adaugi vre-o calificare (masterat, doctorat) la studiile tale ci ai nevoie săte revolţi pentru a o scoate la capăt.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *