Energia cea mai rar folosită

caverna-551x200

O modalitate de a măsura progresul omului, de-a lungul timpului, este observarea modului cum a descoperit și învățat să folosească diverse forme de energie. Începând cu puterea lui musculară și cu puterea animalelor, continuând cu puterea focului, vântului, cărbunelui, gazului, petrolului, energiei electrice și nucleare… și așa mai departe. Progresul umanității este în legătură directă cu descoperirea și utilizarea acestor energii. Fără ele, modul de viață pe care-l cunoaștem astăzi n-ar exista.

Cu toate astea, din nefericire, puțini au recunoscut și folosit energia Lui Dumnezeu. El este cunoscut ca „Atotputernic”. De fapt, El e sursa întregii puteri și tuturor formelor de energie pe care le cunoaște omul, dar și pe care, încă, nu le cunoaște. Oriunde este menționat Duhul Sfânt în Biblie, este în legătură cu o anumită formă de putere. Doar câteva exemple:

• Rezistență fizică, ca în cazul lui Samson (Judecători 14.6)
• Curaj, ca în cazul lui Gideon (Judecători 6.34)
• Înțelepciune, ca în cazul lui Iosif din Egipt (Geneza 41.38)
• Vitejie, ca în cazul lui Iosua (Numeri 27.18)
• Putere asupra inamicilor mai puternici, ca în cazul lui David (1 Samuel 16.13 și 17.44-45)
• Puterea de a se smeri, pentru a conduce și lucra în echipă, ca în cazul lui Amasia (1 Cronici 12.18)
• Îndrăzneala de a înfrunta situațiile potrivnice, ca în cazul lui Petru și Ioan (Fapte 4.8-13)

Nici nu vom mai menționa aici cazurile în care Duhul Sfânt este agentul unui miracol, păcii sau transformării caracterului.

Imaginați-vă puterea Celui care a creat focul, lumina, electricitatea, vântul, energia nucleară… ÎN DUMNEAVOASTRĂ.

Vă plătiți facturile în fiecare lună, ca să aveți unele dintre aceste energii în casă – și le veți plăti până la moarte, deoarece aveți nevoie de ele. Nu vă puteți imagina fără ele și ați face orice, ca să le aveți. Până și oamenii fără adăpost folosesc ce au, ca să aprindă un foc, să cumpere o masă caldă sau să aibă un telefon mobil (cum este un caz aici, în São Paulo).

Întrebarea e, ce ați făcut, ca să căutați și să primiți energia Duhului Sfânt? Care energie considerați că este esențială pentru viața dumneavoastră?

Progresul vieții e în legătură directă cu descoperirea și utilizarea energiei Duhului Sfânt. Fără El, veți trăi, din punct de vedere spiritual, ca omul cavernelor.

Dacă credeți în Dumnezeu, nu credeți că e timpul să vă dezvoltați și să ieșiți din peșteră?

”Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima” (Ieremia 29.13)

Participați la Postul lui Daniel, la cel mai apropiat Centru de Ajutor Spiritual.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *