Eşti un bun Strateg?

Istorioara despre cum să te foloseşti de strategie pentru a-ţi atinge sopurile în viaţă

Multe lucruri sunt „unelte” ce ne ajută să avem succes în orice latură a vieţii noastre. Fidelitatea şi respectul sunt două dintre elementele necesare pentru a obţine o viaţă sentimentală fericită.

Acum, însă, pentru a avea un trup sănătos, este nevoie să avem o alimentaţie echilibrată şi să facem exerciţii fizice zilnice. Momentele de recreere pe care le petrecem alături de familie ori de prieteni, fac de asemenea ca cercurile afective dintre noi şi cei din jurul nostru, să fie reînoite.

Atunci când vrem să cucerim succesul financiar sau profesional, nu ne prinde nimic mai bine, decât să luăm decizii bine definite şi să ne punem planurile în aplicare, pentru ca mai apoi, în consecinţă, să reuşim ceea ce ne-am propus. Acest cumul de metode se numeşte strategie.

Această istorioară, ne învaţă despre cum este posibil să învingi obstacolele ce apar în viaţă şi să reuşeşti să te diferenţiezi în orice domeniu: fie în comerţ, fie în afaceri, fie profesional…etc.

Un domn înaintat în vârstă, trăia singur în Minnesota. Într-o zi a dorit să planteze flori în grădina lui, însă s-a lăsat păgubaş pentru că a văzut că era prea greu pentru el.

Unicul său fiu care îl ajuta la treabă, era la închisoare. Atunci, tatăl i-a scris următoarea scrisoare fiului său:

Dragul meu fiu,

Sunt trist pentru că nu pot planta în grădina mea. Detest să nu pot face asta, pentru că mama ta adora să planteze florile!

Suntem în perioada plantării, iar eu sunt prea bătrân ca să mai sap. Dacă ai fi fost aici, eu nu aş mai fi avut problema asta, dar ştiu că n-ai cum să mă ajuţi pentru că eşti acolo la închisoare.

Cu dragoste – al tău tată

Peste puţin timp, tatăl a primit următoarea telegramă:

„Pentru dragostea lui Dumnezeu tată, nu săpa în grădină! Acolo am ascuns cadavrele!”

Cum orice corespondenţă era monitorizată de închisoare, la ora 4 de dimineaţă în ziua următoare, o duzină de poliţişti au apărut acasă la bătrânel şi au săpat toată grădina, însă nu au găsit nici un corp.

Fiind confuz, bătrânelul i-a scris fiului şi i-a povestit ce s-a întâmplat.

Atunci fiul i-a răspuns: „Acum îţi poţi face grădina tată. Acesta este ajutorul maxim pe care ţi-l pot da deocamdată.”

Nimic nu este mai bun decât o strategie bine pusă la punct, atunci când vrei să reuşeşti ceva ce pare imposibil.

Astfel, este bine să reanalizezi lucrurile mărunte, pe care, de multe ori, noi le transformăm în obstacole. A trece prin probleme este inevitabil însă a fi înfrânt de ele este la latitudinea fiecăruia.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

hanisz andreea cristina Răspunde 28 februarie 2011 la 2:14

Îmi place foarte mult acest site…pentru că de aici înveţi multe.Vă mulţumesc!