Gândul # 22 – Lumea cu susul în jos

foto ok”Îţi mai lipseşte un lucru: vinde tot ce ai, împarte la săraci, şi vei avea o comoară în ceruri. Apoi, vino şi urmează-Mă” (Luca 18.22).

Iisus vorbea cu un tânăr, care era foarte, foarte bogat. Nu era ceva obișnuit ca un tânăr să fie bogat, de aceea se presupune că el moștenise averea de la tatăl său. Tânărul știa valoarea unei moșteniri, dar încă nu știa valoarea unei realizări, pentru că n-a trebuit să muncească niciodată din greu, ca să realizeze ceva. El vroia să moștenească și viața veșnică, iar această dorință l-a adus la Iisus.

Totuși, când Iisus a fost direct și provocator în răspunsul Său, tânărul a auzit ce nu vroia să audă și s-a retras, trist. Într-adevăr, el nu a venit să caute un răspuns. El a venit să caute o facilitate.

Însă, în lumea Lui Iisus nu există facilități. Comparativ cu lumea în care trăim, lumea Lui Iisus e cu susul în jos. Totul e invers. În lumea Lui Iisus, cei din urmă vor fi primii, cel care este mare îl slujește pe cel mai mic, iar cine dă e mai fericit decât cine primește. În lumea Lui Iisus, cel slab e puternic, cei persecutați sunt binecuvântați, iar dușmanii trebuie iubiți. El însuși, chiar dacă era bogat, a devenit sărac, chiar dacă avea autoritate, S-a supus, chiar dacă era Învățător, a spălat picioarele ucenicilor Săi. Lumea Lui Iisus e, într-adevăr, cu susul în jos, pentru cei care trăiesc în afara ei.

Ca și tânărul bogat, mulți nu vor o astfel de întorsătură în viața lor. Vor ceva de la Iisus, dar nu vor să fie deranjați din felul lor de a trăi. Vor lucruri pe care le pot avea doar dacă intră în lumea Lui Iisus, dar nu vor să lase lucrurile din lumea lor, ca să le obțină pe celelalte. Vor facilități. De aceea, când descoperă că răspunsul este sacrificiul, se întorc, cu capetele plecate, în propria lume.

El a explicat asta în alt mod:

”Oricine va căuta să-şi scape viaţa o va pierde; şi oricine o va pierde o va găsi” (Luca 17.33).

Aplicație: Când Iisus vă propune ceva care va întoarce viața dumneavoastră cu susul în jos, acceptați propunerea. De fapt, rezultatul final va fi că veți avea capul sus.

Iisus a transformat, deja, viața dumneavoastră „cu susul în jos”? Ați ezitat să faceți ce vă cere El, de teama de a nu da greș? Ce credeți că s-ar fi întâmplat, dacă acel tânăr bogat ar fi făcut ce a poruncit Iisus? Lăsați comentariul dumneavoastră.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *