Greșelile Regelui Solomon

Templo-Salomão-551x200

Meditând în această dimineață la Solomon și greșelile lui sentimentale, m-am întrebat:

De ce a fost atât de înțelept, atât de bogat, un administrator atât de specializat al națiunii, dar atât de prost, în alegerile lui sentimentale (care au fost cauza căderii lui)? Și, mai mult: Când i-a cerut Lui Dumnezeu înțelepciune să conducă poporul, Dumnezeu a fost atât de încântat, că i-a adăugat bogății și onoruri inedite – dar nu i-a adăugat binecuvântarea sentimentală. De ce?

Iată ce mi-a descoperit Dumnezeu:

Răspunsul 1: Solomon nu și-a ales soția după îndrumarea Lui Dumnezeu, ci după interesele și gusturile personale. Nesigur în noua lui poziție de rege, a vrut să facă o alianță cu Egiptul, căsătorindu-se cu fiica lui Faraon, ca să-și consolideze regatul. Și apoi, a continuat în greșeală, făcând alianță cu alte cinci națiuni, prin căsătorii cu femei străine. Cu mii de femei! Lecție: faceți-vă viața amoroasă cum vreți, rod al gusturilor, intereselor și nesiguranței dumneavoastră, dar veți face prostii care ar face de rușine până și un măgar – chiar dacă sunteți înțelept în alte lucruri.

Răspunsul 2: Dumnezeu n-a adăugat binecuvântarea sentimentală, pentru că asta ar fi venit ca rod al ascultării, nu al harului. Căsătorindu-se cu femei străine, Solomon n-a ascultat de ordinele explicite ale Lui Dumnezeu (vedeți Exodul 23.32, Deuteronom 7.3-4). Există binecuvântări care sunt rodul harului Lui Dumnezeu pentru noi, dar există altele care sunt rodul ascultării noastre. O căsnicie bună e una dintre ele. Lecție: căsnicia e mai mult decât o alegere sentimentală; e o alegere ascultătoare.

Greșelile lui Solomon sunt în Biblie, ca să beneficiem de ele. La ce vă folosește să aveți bani, casă, succes și așa mai departe, dacă nu reușiți în viața amoroasă? Nereușita dumneavoastră sentimentală poate să ducă la nereușita spirituală și financiară. Nu credeți? Întrebați-l pe Solomon. Prioritizați căsnicia dumneavoastră (actuală sau viitoare) mai presus de toate lucrurile, dar mai prejos de Dumnezeu. Mergeți la altar pentru ea, înainte de orice altceva.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *