Iubire slabă vs. Iubire puternică

amor-forte-551x200

 

Nu știu dacă ați leșinat vreodată sau v-ați simțit lipsit de putere, din punct de vedere fizic. Eu, m-am simțit. N-au fost experiențe plăcute. Deveniți slab din punct de vedere fizic, vă pierdeți vederea, cădeți la pământ… aveți impresia că veți muri. De ce? Fiindcă ați rămas fără putere.

Așa cum sunt energia fizică și mușchii pentru organism, tot așa este puterea pentru iubire. Puterea susține iubirea, deoarece aceasta nu este numai pentru vremuri bune. Ca iubirea să prevaleze, trebuie să fie puternică, pentru a învinge vremurile grele. Dacă nu va fi puternică, nu va rezista. Iubirea are nevoie de putere, ca să stea în picioare.

Aceasta este iubirea adevărată, nu o imitație ieftină care se găsește pe toate drumurile. Iubirea falsă n-are putere, nu rezistă în momentul crizei. Renunțați, fugiți în brațele altuia (alteia), disperați.

Mulți oameni au avut o iubire slabă, de aceea n-au putut să-și rezolve problemele din relație și nici să se protejeze de cele din afară.

Un soț ne-a povestit, recent, cum a ajuns să-și trădeze soția, după mai multe nereușite în afaceri. El n-a fost puternic, ca să reziste în fața problemelor emoționale rezultate din nereușita financiară. Și, în această slăbiciune, căutând auto-afirmarea, a cedat în fața altei femei, pe care a lăsat-o însărcinată… Soția, la rândul ei, aproape că a murit de ură și durere, atunci când a descoperit. S-a încărcat cu o durere de moarte, timp de aproape trei ani – până când, a prins putere să-l ierte și, împreună, să restaureze căsnicia.

Iubirea nu este numai de zile bune. Sunt zile în care vă veți uita la partenerul dumneavoastră și veți simți să cântați un cântec frumos de dragoste sau să-i recitați poezii. Dar sunt și zile în care veți vrea să plângeți, să apucați primul lucru la îndemână și să-l aruncați în el (ea) – să declarați divorțul… Dragostea numai de zile bune nu există.

De aceea, iubirea trebuie să fie puternică, de zile grele; ca în aceste momente să nu vorbiți tot ce vă vine în minte; să faceți ce trebuie, în loc să intrați în panică sau depresie.

Vestea bună e că puterea se dezvoltă. Așa cum corpul dumneavoastră poate deveni mai puternic și sănătos, datorită alimentației corecte și exercițiilor, tot așa iubirea se poate consolida.

Acesta va fi obiectivul nostru în luna ianuarie, la Terapia Iubirii: să ajutăm cuplurile căsătorite și pe cei singuri să-și dezvolte puterea iubirii. Începem pe 8 ianuarie. Veniți la această slujbă, la Catedrala Credinței din București (Șoseaua Fundeni nr. 11, sector 2 – București), la ora 18.30.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *