Mânia dreaptă

raiva-justa-551x200

Am postat asta pe Facebook-ul meu, recent: „Puteți realiza mai mult într-o zi de mânie dreaptă, decât într-un an de pasivitate”. Și mulți au întrebat: „Ce e mânia dreaptă?” Aparent, nu e atât de evident, pe cât am crezut eu.

Dumneavoastră știți ce e mânia și știți ce e drept. Poate niciodată n-ați mai văzut aceste două cuvinte împreună, dar acum, gândiți-vă la semnificația lor. Mânia și dreptatea sunt strâns legate. De obicei, ideea noastră de dreptate e cea care ne suscită mânia.

Când ceva e greșit, avem, imediat, o reacție. Dacă cineva v-a barat drumul în trafic, stiți exact despre ce vorbesc. Sunteți supărat. Dar, dacă reacționați accelerând și mai mult și blocându-i drumul acelei persoane, mânia dumneavoastră n-a fost dreaptă. V-ați riscat siguranța proprie și pe a altora. N-ați acționat corect. N-ați rezolvat nimic. N-ați îmbunătățit educația în trafic, doar ați înrăutățit-o.

Mânia dreaptă nu înrăutățește lucrurile. Ea acționează cu furie, dar și cu inteligență, ca să corecteze ce s-a greșit. Ea e rapidă. Ea e fermă. Ea e concentrată pe un rezultat pozitiv. Ea nu se dă la o parte din calea nimănui. De aceea, când acest tip de mânie intră în acțiune, sunteți în stare să realizați mai mult într-o zi, decât ați reușit într-un an de pasivitate.

Când sunteți supărat de ceva, amintiți-vă de asta: mânia e o sursă puternică de energie. E ca electricitatea, care poate să aprindă lumina și aparatele din casa dumneavoastră sau poate să vă facă să aveți un șoc și să muriți electrocutat. Mânia dumneavoastră poate fi dreaptă și să vă ajute să corectați ce s-a greșit sau poate să vă facă să aveți atitudini greșite în continuare și să vă ruineze viața. Totul va depinde de cum veți folosi această energie.

În acest moment din viața dumneavoastră, sunteți foarte supărat din cauza vreunui lucru? Atunci, întrebați-vă: „Voi face ceva, în privința asta?”

1. Dacă răspunsul e „nu”, atunci gestionați un mod sigur de a vă descărca de această mânie, cât mai repede posibil. Mergeți la sală. Rugați-vă. Țineți un jurnal. Destăinuiți-vă unui prieten. Și, nu vă mai gândiți la asta.
2. Dacă răspunsul e „da”, atunci profitați de această energie! Concentrați-vă pe un rezultat pozitiv și începeți să acționați imediat. Secretul stă în „imediat”. Și acum, la treabă! (Încă mai sunteți acolo?)

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *