Pentru cei necăsătoriți: alegeți-vă

amor-inteligente-551x200

Poate vă amintiți de zilele de școală, când toți se adunau pe teren, ca să formeze o echipă de sport. Doi lideri de echipă începeau să aleagă echipele, alternând între ei. „Cutare, vino aici”, spunea unul. „Cutărescu, vino aici”, spunea celălalt. Și toți așteptau să fie printre cei aleși. Desigur, cei mai buni jucători erau aleși primii, iar cei mai slabi rămâneau ultimii. Câteodată, unii nu erau aleși și trebuiau să rămână pe dinafară, așteptând o șansă, în cazul în care cineva era rănit.

După un timp, cei respinși nu-și mai făceau apariția pe teren. Își găseau mereu o scuză sau altceva de făcut. Rușinea de a rămâne pe dinafară și sentimentul respingerii le garanta absența.

Sigur, la prima vedere, n-au fost aleși. Dar, în realitate, ei au fost cei care nu s-au ales pe ei înșiși. S-au exclus singuri, atunci când nu i-a mai interesat acel sport. S-au exclus, atunci când au decis să nu se mai antreneze nici măcar minimul necesar, pentru a nu juca prost pe teren. S-au exclus, atunci când nu și-au îmbunătățit jocul. Vina a fost, în întregime, a lor. La urma urmei, era o competiție, și nu o acțiune caritabilă.

Așa este și viața. Un război, o concurență totală, nu o instituție de caritate. Nu poți aștepta să primești totul pe tavă. Trebuie să alergi în întâmpinarea lucrurilor pe care le dorești, oriunde ar fi ele, să le meriți.

Toți vor să fie aleși. Nu doar chemați, ci aleși. Vrem să fim apreciați în clasă, la muncă și în familie. Cei necăsătoriți vor să fie aleși de cineva special și să devină îndrăgostiți – să aibă o relație exclusivă cu acea persoană. Iar, în final, să se căsătorească. „El(ea) m-a ales” e unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care le poate avea cineva.

Dar, ce se întâmplă cu mulți oameni, care se exclud singuri? Nu înțeleg că noi suntem primii care trebuie să ne alegem. Dacă eu nu mă aleg pe mine, dacă eu nu cred că sunt vrednic sau capabil de ceva bun, atunci de ce m-ar alege altcineva?

Alegerile dumneavoastră:

1. Puteți să renunțați să vă mai faceți apariția pe teren, să nu mai concurați, să nu mai încercați, deoarece v-ați săturat să fiți ignorat.
2. Sau, puteți să vă alegeți, să vă îmbunătățiți jocul, să învățați de la cei care joacă mai bine decât dumneavoastră.

Din nefericire, mulți oameni necăsătoriți au optat pentru prima alegere. Se exclud singuri, însă dau vina pe A, B și Z pentru singurătatea lor.

Cineva a spus: „80% din succes constă în a-ți face apariția”. Dacă-ți faci apariția, poate, pentru un timp, nu vei fi ales. Dar, dacă nu-ți faci apariția, nimeni nu va ști că exiști, iar asta este o garanție că nu vei fi ales niciodată.

Alegeți-vă.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *