Ray Kroc – Om de succes

Ray Kroc s-a născut pe 05 octombrie 1902 în Chicago, Ilinois. La fel ca mulţi alţi antreprenori, el a început lucrarea încă din fragedă tinereţe.

Chiar din şcoala primară, candidatul la regele fast-food-urilor, a început să vândă limonadă în faţa casei.

Tânăr, ambiţios şi dispus la muncă cu program prelungit, Kroc a devenit într-un timp foarte scurt, unul din principalii vânzători ai unei firme de pahare, însă asta nu îi era de ajuns.

L-a cunoscut pe Earl Prince, inventatorul maşinii de milk-shake, Multimixer.

Fascinat de viteza şi eficienţa maşinii, la vârsta de 37 de ani, Ray a decis să-şi lase locul de muncă şi a obţinut drepturi exclusive de comercializare a acestui produs.

A petrecut astfel câţiva ani prin ţară în coace şi încolo, vânzând maşina de shake, proprietarilor de restaurante.

În 1954, intrigat de volum exorbitant de cereri pe care le avea de la o cafenea din San Bernard, California, Ray a ajuns să viziteze localul. Restaurantul în care fraţii Maurice şi Richard McDonald, serveau mese rapide, era plin. Chiar în acel moment, Ray a început să viseze la o reţea de cafenele cu sigla formată din popularele arce aurii ce formează iniţiala M de la McDonald’s-ul de astăzi.

Cei doi fraţi, nu erau nemulţumiţi de afacere pentru că aveau un profit mic şi obţinuseră rezultate slabe de 2 ori când au încercat să facă francize. După multe insistenţe Kroc a ajuns cu fraţii la un comun acord.

Au fost de acord ca clienţii să facă comanda şi să-şi primească masa în mai puţin de un minut şi astfel i-au dat lui Ray drepturi exclusive de a vinde după metoda McDonald’s.

Ray şi-a deschis propriul fast-food în aprilie 1955 în suburbia oraşului Chicago, făcând din restaurant un lanţ de francize ce s-a extins în toată ţara având ca puncte forte eficienţa în primirea clienţilor, acurateţea şi rapiditatea comenzilor, precum şi curăţenia desăvârşită a localului.

Foarte rapid, a reuşit să vândă 18 francize, a înfiinţat Reality Corporation în 1956 şi a reuşit astfel să-şi facă condiţii de a cumpăra terenuri pentru a putea astfel să înainteze cu lucrările sale.

În 1960, deja se ajunsese la peste 200 de McDonald’s-uri, răspândite pe tot teritoriul american, iar cinci ani mai târziu, numărul de restaurante ajunsese deja la 700, astfel, era fast-food-ul cel mai bun din lume iar patronul său Ray, ajunsese multimilionar.

În anii 70′ Kroc era cel mai mare furnizor de alimente din ţară şi aşa continuă să fie de decenii bune.

Cu ideile sale antreprenoriale, Ray a acumulat o vastă experienţă şi astăzi ne-a lăsat acest citat: „Aveţi grijă de clienţii dvs. şi afacerea va avea grijă de dvs.”

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *