Rufe murdare

Un cuplu de tineri proaspăt căsătoriţi s-a mutat într-un cartier frumos şi liniştit.

Chiar în prima dimineaţă de după mutarea lor acolo, în timp ce luau primul lor mic dejun împreună, femeia s-a uitat pe geam şi a văzut o vecină care întindea rufele pe sârmă. Fără a mai sta pe gânduri, a început să o comenteze în faţa soţului său:

– Ai văzut ce rufe murdare întinde pe sârmă? Nici nu zici că sunt spălate. Cred că are nevoie de un detergent mai bun. Dacă eram mai apropiată de ea, puteam s-o învăţ eu să spele rufele.

(Tânărul observa totul în tăcere)

După câteva zile, erau din nou în acelaşi scenariu: luând micul dejun. Vecina întindea din nou rufe pe sârmă şi-i „oferea” din nou  proaspătei căsătorite, prilejul de a o comenta:

– Vecina noastră, iar întinde pe sârmă rufe murdare. Dacă mă înţelegeam bine cu ea, îi ceream să mă lase s-o învăţ să spele hainele.

Toată această scenă se tot repeta odată la două sau la trei zile când vecina spăla haine şi le întindea pe sârmă. După aproximativ o lună, ceva s-a întâmplat.Femeia a observat că vecina ei pe care o tot criticase încă din primul moment în care se mutase în cartier, punea în această dimineaţă pe sârmă, haine de un alb impecabil. Foarte mirată, s-a dus să-i spună soţului:

– Ai văzut că vecina noastră a învăţat să spele rufele?! Oare cealaltă vecină a ei s-a dus şi a învăţat-o, pentru că eu n-am făcut nimic?!

Soţul atunci, i-a răspuns foarte calm:  – Nu draga mea, astăzi m-am trezit eu mai devreme şi am spălat geamurile.

Şi aşa este întradevăr şi în viaţa noastră de zi cu zi. Totul depinde de „fereastra” prin care privim; de unghiul din care privim. Înainte de a te arunca să critici pe cineva, caută să vezi dacă tu ai contribuit în vre-un fel; cercetează-ţi propriile defecte şi vezi-ţi limitele tale însuţi. Mai înainte de toate trebuie să ne uităm la noi înşine, la casa şi la familia noastră, la ceea ce este în interiorul nostru, la faptele şi atitudinile noastre, şi apoi la ceilalţi.

O vorbă mare spune aşa: „NU JUDECAŢI CA SĂ NU FIŢI JUDECAŢI!”

Doar astfel ne putem însuşi noţiunea de prieten cu adevărat. Spală-ţi geamul tău, deschide-ţi fereastra pentru a-l vedea clar pe celălalt.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *