sinucidere

1 Milion 

Mai mult de un milion
de persoane, se sinucid
în fiecare an, aceast lucru
devenind cauza morţii
pentru 10% din numărul
total de decese.

16 Ţări    

Spânzuratul este metoda
de sinucidere cea mai
folosită în 16 ţări, şi
reprezintă jumătate din
numărul total de cazuri
             de sinucidere.                                                                    

10 – 20 milioane

Se estimează a exista
10 – 20 de milioane de tentative nefatale de
sinucidere pe an în
toată lumea.

 

     Când fiinţa umană, ajunge să atenteze la propria ei viaţă înseamnă că situaţia este gravă pentru că gradul de suferinţă este atât de ridicat încât, unica „soluţie” pe care persoana o vede este aceea de a se extermina pe ea însăşi.

      Din cauză că viaţa omului este atât de valoroasă, pentru că suflarea de viaţă este un dar divin nici o problemă din lume nu rămâne fără a avea un răspuns în Cuvântul Lui Dumnezeu…

      Biserica Universală, s-a angajat în una din cele mai mari lupte care uneori este înfrânată: lupta contra sinuciderii. Nivelul de dificultate pentru combaterea suicidului constă în dorinţa de a-şi extermina viaţa ce este caracteristică acestor cazuri şi care apare şi se dezvoltă în interiorul persoanei.

       A te gândi să te sinucizi reprezintă metastaza disperării, momentul în care deja te-ai gândit în toate felurile, la toate soluţiile pe care le-ai putea găsi pentru viaţa ta şi în nici una dintre ele nu ai găsit rezolvarea. Astfel, posibilul sinucigaş ce a procedat aşa, consideră că dacă va termina cu viaţa lui, va scăpa de toate problemele existente, totuşi nu există nici o înşelătorie mai mare decât aceasta având în vedere că sufletul nostru este nemuritor. Atunci când omul moare, doar trupul piere, iar sufletul şi duhul continuă să trăiască într-o altă dimensiune a vieţi, o dimensiune invizibilă ochiului uman.

        În acest fel, a-ţi „anticipa” propria moarte este doar renunţarea la un tip de probleme şi intrarea într-un alt tip de probleme pe care fiinţa umană nu le cunoaşte. În ceea ce priveşte viaţa spirituală, Biblia spune că această acţiune este un păcat de moarte (spiritual vorbind)

        Împotriveşte-te morţii, bucurându-te de viaţă!

       Când cineva încearcă să se sinucidă, acţiunea ei este ca un semnal de alarmă pentru cei din jurul ei, ca un strigăt de ajutor ce nu se poate ignora, căci, chiar dacă mulţi au variate succesiuni de încercări nereuşite în acest caz, adevărul este că ceea ce ei intenţionează, vor înfăptui mai devreme sau mai târziu.

       Dacă îţi iubeşti ruda sau prietenul în cauză, dacă vrei să-l ajuţi pentru că ştii că este la marginea prăpastiei, nu mai pierde timpul, aderă la această acţiune a noastră şi participă la acest eveniment pe care-l vom face pentru eradicarea acestei dorinţe incontrolabile care a luat viaţa la milioane de oameni înainte de vreme.

      Viaţa este un dar al Lui Dumnezeu şi există un plan pe care fiecare dintre noi şi-l proiectează şi din care sinuciderea nu face parte, şi nu e nicidecum una dintre etapele vieţii. Rescrieţi existenţa spunând „Da” vieţii şi crezând că poţi fi fericit, căci aceasta este alternativa potrivită pentru a pune capăt suferinţelor tale.

       Evenimentul va avea loc Duminică pe 31 Octombrie
       La Catedrala Credinţei şi la toate Centrele de Ajutor Universal

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

Exercise Balls Răspunde 11 noiembrie 2010 la 18:57

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I enjoy seeing websites that understand the value of providing a prime resource for free. I truly loved reading your post. Thanks!