Tu poţi!

Deja aţi văzut un elefant la circ? Pe parcursul spectacolului, imensul animal face demonstraţii de forţă incredibile. Dar ceea ce mulţi nu ştiu este că înainte de a urca pe scenă, elefantul este ţinut legat şi este foarte tăcut. El este ţinut doar cu un lanţ al cărui capăt este prins de un singur ţăruş înfipt în pământ. Elefantul este legat doar de un singur picior şi totuşi stă acolo liniştit.

Ceea ce îl ţine pe loc este doar o mică scândurică. Oricât de gros ar fi lanţul, dacă elefantul ar fi fost conştient de puterea pe care o are, l-ar fi rupt şi ar fi fugit de mult. Dar totuşi…ce mister!!! De ce nu fuge?!

Răspunsul este simplu: elefantul nu scapă pentru că a fost prins de par încă de mic. Astfel, pentru micul elefănţel era foarte greu (imposibil) să scape cu forţa pe care o avea când era mic. Chiar dacă se zbătea şi depunea mult efort, nu reuşea să scape. Obosit de atâtea încercări, elefănţelul a ajuns elefant şi aceea situaţie a imposibilităţii de a scăpa a fost înregistrată în mintea sa ca ceva la care trebuie să se supună pentru că nu are ce face.

Aşa se întâmplă şi cu multe persoane. După ce au primit cuvinte negative sau după ce au încercat ceva şi nu au avut succes, se conformează cu problemele şi cred că nu mai au cum să le învingă. În mod asemănător cu elefantul, ele rămân prinse de parul trecutului, al eşecului şi al unei vieţi limitate, împiedicând astfel ca forţa care este înauntrul lor să rupă orice legătură cu care ei au fost prinşi de probleme.

De aceea, folosiţi credinţa care este în interiorul dvs. şi nu permiteţi ca nici o situaţie, nici un cuvânt sau gând de îndoială să vă neutralizeze puterea capabilă să transforme viaţa dvs. în totalitate.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *