10 Lucruri pe care nu le poți face la biserică

ThinkstockPhotos-77734575.690x460Nefăcându-le, îți vei arăta respectul

Să mergi în Casa lui Dumnezeu trebuie să fie un motiv de bucurie. Regele David a înțeles acest lucru:

”Mă bucur când mi se spune: „Să mergem la Casa Domnului!” Psalmul 122:1

Biserica este Casa lui Dumnezeu. Toți sunt bineveniți acolo. Dumnezeu are cea mai mare plăcere să primească oamenii în Casa Lui. Pentru că știu acest lucru, mulți cred că au dreptul să facă ce vor într-un loc sfânt, uitând că trebuie păstrat respectul.

Pentru a ajuta la schimbarea gândirii multora că, dacă este Casa lui Dumnezeu pot să facă ce vor, am pregătit un mic ghid cu 10 lucruri pe care nu le putem face în biserică. Dacă acestea sunt puse în practică, experiențele pe care le vei trăi în viața ta spirituală vor fi mult mai bune.

 1- Ajungi la timp:

Știm că sarcinile zilnice sunt nenumărate și că tranzitul, în principal în orașele mari nu ajută mult. Dar, dacă îți propui să mergi la biserică, știi la ce oră începe și se termină slujbă și că fiecare moment de pe parcursul ei este important. Planifică-ți să ajungi cu câteva minute înainte, ca atunci când slujba începe, să nu pari că ai căzut cu parașuta, fără să înțelegi nimic. Gândește-te la întâmplări neprevăzute care pot avea loc și te pot împiedica să ajungi la timp și prevină-le. Amintește-ți de pilda celor cinci fecioare care nu au intrat la nuntă la timp (Matei 25:1-13). Fii prudent.

 2- Evită conversațiile:

Uneori, este nevoie să pui o întrebare persoanei de lângă tine sau chiar să explici repede ceva, dar să vorbești prea mult  nu este bine. Tu te-ai dus acolo ca să înveți mai multe despre Dumnezeu și să-L auzi. Să stai să conversezi arată că tu nu ești interesată în ce are să-ți spună El. Nici vorbă de aparate foto ca să le folosești pe durata slujbei. Adu-ți aminte că nu este un spectacol. Dacă este permis să intri cu telefonul mobil, folosește-l cu bun simț. Lasă-l în modul silențios. Bine este să anunți în cazul în care aștepți un telefon, că în acea perioadă nu vei putea răspunde, dar că vei suna când termini. În cazul în care nu este posibil să nu răspunzi, ieși discret și mergi într-un loc unde poți vorbi repede, fără să-i deranjezi pe ceilalți.

 3- Ia Biblia:

Ce impresie lasă un elev care merge la școală și nu ia nici un fel de material? Că este dezinteresat, nu-i așa?  Dacă mergi la biserică și nu iei Cartea care conține Cuvântul lui Dumnezeu, ce arată? Dacă încă nu ai o biblie, fă-ți rost cât mai repede.

 4- Îmbracă-te cu bună-cuviință:

Nu vorbim aici de brand, stil sau orice altceva. Buna cuviință înseamnă respect față de mediul în care te afli. În ultima vreme, oamenilor le este greu cu această regulă de etichetă. Fiecare ocazie și loc cer o îmbrăcăminte potrivită. Așa cum nu se potrivește să te bucuri de plajă  în costum, cu cravată și pantofi,  de asemenea nu se potrivește să fii în biserică cu decolteuri adânci, haine transparente, șapcă sau altele similare. Bineînțeles că multe persoane, ajung prima dată la biserică așa și niciodată nu vor fi respinse din cauza aceasta. Biserica este ca un punct de prim-ajutor, dar al sufletului. Dar gândește-te mereu așa:  dacă ai fi invitat la un eveniment cu autorități din întreaga lume, cum te-ai îmbrăca? Dumnezeu deține toată autoritatea din univers. El nu este demn să te îmbraci la fel de bine cum te-ai îmbrăca pentru autoritățile pământești? Îți amintești de prima întâlnire de dragoste? Voiai să fii prezentabil(ă) nu-i așa? Dumnezeu este prima noastră iubire. Nu ar fi interesant să te îmbraci așa și pentru El?

  5 -Fii educat(ă): Mergi la toaletă înainte de începerea slujbei, evitând să circuli în timpul predicii, distrăgând atenția celorlalte persoane. Dacă știi că-ți va fi sete, ia-ți sticluța cu apă. Verifică dacă există un spațiul dedicat copiilor. În cazul în care nu este, așează-te într-un loc cât mai aproape de ieșire sau de toalete. Copiii au nevoi diferite de ale adulților și poate că vei avea nevoie să ieși în mijlocul slujbei pentru acestea. Același lucru este valabil pentru vârstnici și persoane cu nevoi speciale.

 6- Evită să te rogi tare:

“Dumnezeu este Duh, iar cei ce I se închină trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.” Ioan 4:24

La ce folosește să te rogi tare dacă mintea ta este în toate locurile, mai puțin în ceea ce spui? Pentru că vorbești așa tare, cei de lângă tine poate că nu se concentrează. Dacă nu este un strigăt cu orientarea preotului, menține-ți tonul vocii scăzut. Dumnezeu are nevoie să știe ce ai de spus și El chiar știe. Gândurile noastre sunt cuvinte în urechile lui Dumnezeu. Într-adevăr, rugăciunea este o extindere a tot ceea ce gândim. Când folosim cuvintele, Dumnezeu a auzit înainte toate gândurile noastre.

 7- Nu ieși înainte de terminarea slujbei:

“Nu te grăbi să pleci dinaintea Lui…” Eclesiastul 8:3

Planifică-ți să stai pe toată durata slujbei. Știm că vor fi zile în care va fi inevitabil să pleci înainte. Dar nu permite ca acest lucru să se întâmple în mod repetat. Să ieși când slujba încă are loc, este ca și cum ai ieși și L-ai lăsa pe Dumnezeu vorbind singur.

 8- Nu te grăbi să faci vreo promisiune:

“Păzeşte-ţi piciorul când intri în Casa lui Dumnezeu şi apropie-te mai bine să asculţi, decât să aduci jertfa nesăbuiţilor, căci ei nu ştiu că săvârşesc un rău.” Eclesiastul 5:1

Nu face promisiuni față de Dumnezeu pe care nu le poți îndeplini. Nu te grăbi să promiți lucruri pe care nu te vei strădui să le faci.  “Este mai bine să nu faci promisiuni, decât să faci promisiuni şi să nu le împlineşti.” Eclesiastul 5.5

 9- Oferă ce ai mai bun în tot:

Tot ce faci pentru Dumnezeu este o Ofrandă. Când ești în Casa Lui, oferă ce ai mai bun, cea mai bună atenție, cea mai bună rugăciune, cea mai bună dispoziție (chiar dacă ești obosit(ă). Este așa de bine când cineva ne arată aceste lucruri. Imaginează-ți cum se simte Dumnezeu.

 10- Urmează regulile locului:

Când cineva vine în casa ta, tu îl îndrumi spre locul cel mai potrivit, pentru că tu ești cel care cunoaște mai bine locul și vrei să primești această persoană cât mai bine. Îți place ca oamenii să se comporte în orice fel în casa ta? Atunci nu face asta în casa lui Dumnezeu. Respectul arată cinstea pe care o ai față de El. Aceasta este un Loc Sfânt. Urmează  îndrumările prestabilite. Cei care sunt acolo să te primească, au fost orientați ca șederea ta acolo să fie cât mai plăcută. Nu îi ignora.

Și ce este mai important:  nu merge la biserică cu o atitudine religioasă. Înțelege că acolo vei auzi glasul lui Dumnezeu și vei vorbi cu El:

“De acum încolo ochii Mei vor fi deschişi şi urechile Mele vor lua aminte la rugăciunea făcută în locul acesta. Am ales şi am sfinţit Casa aceasta pentru ca Numele Meu să fie acolo pe vecie. Ochii şi inima Mea vor fi acolo zi de zi.”  2 Cronici 7.15-16

Pleacă de acolo  pregătit să faci tot ce te-a îndrumat El, nu ca să îndeplinești un ritual.

Împărtășește acest mesaj  prietenilor și rudelor tale.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *