Agasarea cronică sau trecătoare?

Businesspeople Irritated by Loud Cowork in Cubicle --- Image by © Tim Pannell/Corbis

Businesspeople Irritated by Loud Cowork in Cubicle – Image by © Tim Pannell/Corbis

Numim agasanți oamenii care au un comportament enervant și neplăcut în interacțiunea cu ceilalți.

Sunt acei oameni care sunt ”bolnavi cronici de agasare”, dar marea majoritate suferă de câteva episoade sporadice. Din nefericire, în ambele cazuri de obicei omul nu-și dă seama.

Cine este  în afară își dă seama repede, dar purtătorul agasării este ultimul care știe.

 Dacă te îndoiești dacă ești sau nu agasantă, analizează situațiile de mai jos și vezi dacă te identifici cu vreuna dintre ele. Dacă te încadrezi în una sau mai multe alternative, e bine să te tratezi, să te corectezi  imediat!

  • Te plângi de viață, de serviciu, de tranzit, de biserică… În fine, orice lucru este motiv ca să arăți partea negativă a lucrurilor, pentru că ochii tăi nu reușesc să focalizeze ce este pozitiv.
  • Doar tu ai dreptate, și de aceea îți aperi punctul de vedere și încerci să convingi că toți ceilalți greșesc. Să-i asculți pe ceilalți nu este punctul tău forte!
  • Subiectele tale sunt mereu aceleași. Răbdare să fii suportată!
  • Ești mereu curioasă și nu-ți controlezi necuviința, punând întrebări nepotrivite despre salariu, intimități, viața amoroasă, etc.
  • Îți place să dai ”lecție de morală” oamenilor și cel puțin nu ai grijă să o faci în privat.
  • Îți place să vorbești de defectele pe care persoanele doresc să le mascheze, ca de exemplu: coșul de pe nas, urechile mari, cearcănele pe care tu și toată lumea știți că ar fi mai perfecte la un panda, abdomenul care este umflat…

Lista agasărilor este enormă, de aceea te invit să ne ajuți cu sfaturi ca să evităm răul agasării care este atât de mare în zilele noastre!

Cristiane Cardoso

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *