Ascultarea lui Avraam

Spațiul Femeii |

Întorcându-ne în timp, acum trei mii de ani, ajungem la Avraam, care în acel timp se numea Avram şi trăia  în ţara Ur, cu rudele sale. Acolo, ca şi azi, exista o mare abatere spirituală. Persoanele  adorau sexul, atribuindu-i funcţii şi ritualuri divine. Creatorul,  totuşi, a pus în inima lui Avram dorinţa de a-L sluji.

Geneza 12 – Domnul îi zisese lui Avram: „Ieşi din ţara ta, dintre rudeniile tale şi din casa tatălui tău şi vino în ţara pe care ţi-o voi arăta!

I-a poruncit lui Avram să-şi abandoneze acele pământuri şi rudele sale, pentru ca prin intermediul lui să construiască o mare naţiune. Şi a mai făcut încă alte promisiuni. Avram a început să se numească AVRAAM care semnifică: “TATĂL UNEI MARI  NAŢIUNI”. Reţineţi bine: Dumnezeu  i-a promis că va face din el  o mare naţiune, dar nu i-a dat dovezi concrete. El pur şi simplu a avut credinţă.

Dumnezeu nu putea  să-l binecuvânteze în situaţia în care era, cu atât mai puţin să facă din el  un  înaintaş al unei mari naţiuni. De aceea, a trebuit să plece din acel loc pentru a merge  într-un loc unde Dumnezeu putea să-l binecuvânteze, făcând din el o mare naţiune.

Dacă dvs doriţi să atingeţi  binecuvântările  lui Dumnezeu, trebuie să  aveţi urechile atente, pentru a şti ce  vrea El într-adevăr.  Avraam  a demonstrat credinţă în promisiunile lui Dumnezeu şi această atitudine i-a adus dreptate. Dacă dvs nu  aveţi condiţii spirituale de a auzi vocea lui Dumnezeu şi de asemenea credinţă, consecinţa naturală este de a auzi vocea diavolului  şi de a fi necredincios. Vocea căreia îi dăm atenţie este cea care ne domină.

Există un proverb care spune: “Cine vorbeşte, plantează; cine ascultă, culege”. Dacă auzim  vocea diavolului, culegem îndoieli, nesiguranţă, ură, mâhnire şi teamă.  Dar,  dacă dimpotrivă, ascultăm vocea lui Dumnezeu, găsim pace, dragoste, siguranţă şi încredere şi avem toate promisiunile Sale împlinite  în vieţile noastre.

Pr.Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

Ibolya Răspunde 31 iulie 2012 la 2:00

Buna… in acest peisaj ma regasesc si eu. Am pornit pe un drum, e foarte greu si sunt convinsa ca doar cu voia si ajutorul lui Dumnezeu voi reusi, caci eu fara El sunt o nimica toata. El imi da putere si ma tine in viata, imi da sanatate, intelepciune. Am incredere ca ca nu ma va lasa caci niciodata nu m-am rusinat cand mi-am pus toata increderea in El.
Laudat fie Numele Lui!