Buna conştiinţă

Spațiul Femeii |

Porunca pe care  ţi-o dau , fiule Timotei, după proorociile făcute mai înainte despre tine,este ca, prin ele să te lupţi lupta cea bună. 1 Timotei 1:18

Apostolul Pavel  zicea pentru ucenicul său  să lupte lupta cea bună a credinţei. Care ar fi lupta cea  bună a credinţei?

În lumea în care trăim  putem observa mii de persoane care se îndreaptă în grabă  spre pierzarea veşnică, adică spre  infern, datorită pasiunilor şi dorinţelor lor carnale, dorinţe carnale care depărtează fiinţa umană de Dumnezeu, cum ar fi: prostituţia, adulterul, furtul, minciunile, înşelătoriile,ura, şi multe altele care odată practicate pot distruge Credinţa şi posibilitatea mânturii. Astfel  e nevoie să luptăm lupta cea bună, adică, să menţinem  conştiinţa noastră curată, fără să practicăm astfel de lucruri, pentru a putea  ajunge la mântuirea eternă, pentru că, contrar a ceea ce mulţi gândesc, mântuirea sufletului nu este o utopie ci o realitate.

Lupta bună a credinţei  spunând acest lucru legat de o conduită curată  în faţa lui Dumnezeu, e o viaţă supusă voinţelor lui Dumnezeu. Cu altă ocazie Domnul a zis:

Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, taie-o şi leapăd-o de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. Matei 5:30

În acest pasaj biblic, Domnul Iisus  ajunge să dea exemplu că e mai bine să intri în cer doar cu o mână, decât să intri  în infern cu amândouă. Nu vorbeşte literalmente că dvs vă veţi tăia o mână sau un picior , ci că mântuirea noastră e mai importantă decât orice lucru în această viaţă şi dacă ceva vă face să păcătuiţi, vă împiedică în comuniunea dvs cu Dumnezeu, atunci dvs imediat abandonaţi practicarea acelui păcat pentru a avea oportunitatea mânturii, având astfel conştiinţa curată.

Să păstrezi credinţa şi un cuget curat, pe care unii l-au pierdut şi au căzut din credinţă. 1 Timotei 1:19

Secretul pentru a ne menţine în Credinţă e să cucerim mântuirea şi de asemenea să menţinem  conştiinţa bună. Conştiinţa noastră e ca un paznic care ne urmăreşte la fiecare pas pe care îl facem în fiecare zi şi când facem ceva greşit sau păcătuim, imediat conştiinţa noastră ne alertează că ceva nu este bine. Astfel, trebuie să ne păstrăm conştiinţa imaculată, adică curată, pentru a putea să ne menţinem în Credinţă şi aşa să ajungem la mântuirea noastră.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *