Căiţi-vă!

„În acele zile, Ioan Botezătorul a venit în pustiaIudeii şi a început să predice. El spunea: „Pocăiţi-vă, pentru că Împărăţia Cerurilor este aproape!”… (Matei 3:1-2) 

„Cei din Ierusalim, din toată Iudeea şi din toată regiunea Iordanului au început să vină la el şi, mărturisindu-şi păcatele, erau botezaţi de el în râul Iordan.” (Matei 3: 5-6)

Ioan Botezătorul nu a fost nici mai mult nici mai puţin decât acela pe care Duhul Sfânt l-a ales pentru a pregăti calea Domnului, predicând pocăinţa de păcate, pregătind inimile pentru primirea mântuirii.

Unul dintre discursurile mai puternice pe care el le făcea avea legătură exact cu fariseii ipocriţi care dominau religia în acel timp, punând astfel o greutate asupra tuturor persoanelor, deoarece prin practicarea ritualurilor şi tradiţiilor religioase se distanţau de adevăr şi de adevărata mântuire.

„Dar când a văzut că mulţi farisei şi saduchei vin la botezul lui, Ioan le-a zis: „Pui de vipere, cine v-a arătat cum să fugiţi de pedeapsa care vine?!” (Matei 3:7)

Într-adevăr, tot ce era nevoie pentru a obţine mântuirea era o inimă sinceră şi un duh pocăit, aşa cum spune textul sfânt:

„Faceţi roade vrednice de pocăinţă!” (Matei 3:8)

Ce ar însemna o inimă sinceră pentru Dumnezeu? O inimă sinceră se referă la onestitatea de a-ţi recunoaşte păcatele comise şi la curajul de a le confesa lui Dumnezeu şi prin urmare să le abandonezi, pentru că nu există căinţă atâta timp cât păcătosul trăieşte prin practicarea păcatului; de aceea a spus: Mărturisindu-şi păcatele, erau botezaţi de el în râul Iordan. Observaţi că ei îşi confesau păcatele şi erau botezaţi, adică, acesta este botezul care îl mulţumeşte pe Dumnezeu, pentru că atunci când eram copii nu aveam păcate şi chiar dacă am fi avut nu le puteam confesa.

„Toporul este pus deja la rădăcina copacilor! Prin urmare, orice pom care nu face roade bune este tăiat şi aruncat în foc.” (Matei 3:10)

Aici, Ioan folosit de Duhul Sfânt, lasă foarte clar că acela care nu se pocăieşte şi nu lasă practicarea păcatului, adică , dacă nu va da rod bun va fi tăiat şi aruncat în foc.

Întrebarea este: dvs deja v-aţi căit sau încă trăiţi practicând păcatul? Pentru că, chiar azi, Duhul Sfânt ne dă oportunitatea unei noi vieţii. Pe data de 8 aprilie, ziua în care Hristos a înviat dintre cei morţi, dvs veţi avea oportunitatea prin intermediul botezului în apă să începeţi o nouă viaţă.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

eduard Răspunde 20 august 2012 la 12:04

dragi mei numele meu este eduard locuiesc in ferentari sectorul cinci, sant crestin ortodox, dar si eu ma lupt cu ispite, de tot felu, dar rugaciunea ma salveaza, va-si ruga sa va rugati si pentru mine, am pe mama care este bolnava de diabet, tata a decedat acum sase ani, si am nevoie de rugaciunile voastre fierbinti, va multumesc in numele domnului nostru isus hristos, domnul sa va binecuvanteze