Cine este mai mare, dvs sau soldul bancar?

Spațiul Femeii |

Serios,  gândiți-vă la întrebare. Oricare ar fi soldul dvs bancar, în milioane sau în roșu, cine este mai mare dintre voi?

cópia de shutterstock_143394364

Dvs știți răspunsul pe care ar trebuit să-l dați. Dvs sunteți mai mare. Și ar fi corect, cel puțin în teorie. Dar în practică, poate să nu fie chiar așa de simplu.

Eu aș spune că Glen James, cu siguranță este mai mare decât  soldul său bancar. Pentru a începe,  el nici nu avea unul.  Glen era om al străzii din 2005 în Boston SUA. Într-o frumoasă zi, luna trecută, rătăcind pe străzi ca de obicei, el a găsit o geantă cu 40 mii dolari(..). ’’Găsiți nu furați’’, corect? Nu pentru Glen.

Chiar fără casă și depinzând de cerșit ca să mănânce, el a fost la poliție și a dat geanta, care conținea și pașaportul proprietarului. Poliția l-a găsit pe proprietar și i-a înapoiat banii.  Povestea a chemat atenția mass- mediei în lumea întreagă. Ethan Whittinton, care locuiește în alt stat, a văzut știrea și inspirat de gestul lui Glen, a început o campanie de donații pe Internet pentru a-l ajuta să nu mai stea pe străzi.  La o lună după aceea, campania deja a strâns 160 mii de dolari, pentru omul străzii.

Glen, Ethan și acei polițiști sunt oameni rari în această lume.  Majoritatea dintre noi  nu am fi făcut ce au făcut ei, în aceleași circumstanțe. Ei au arătat, în practică că sunt mai mari decât banii.

Dacă dvs sunteți mai mare decât soldul dvs bancar și el este foarte plin, de ce dvs  vă este dificil să fiți generoși?

Un motiv pentru  care Dumnezeu a instituit zeciuielile și ofrandele, a fost pentru ca noi să fim mai presus de bani, niciodată mai jos de ei. Ideea zeciuielii este de a recunoaște că Dumnezeu este stăpânul a tot, nu noi. Ideea ofrandelor este de a stimula generozitatea noastră și convingerea că El  niciodată nu ne va lăsa să ducem lipsă.

Dvs sunteți mai mare decât soldul bancar pentru că:

• Dvs sunteți o ființă inteligentă, banul este hârtie
• Dvs  faceți banul, nu banul vă face pe dvs
• Dvs aveți o valoare că nici un ban nu o poate cumpăra
• Dvs sunteți fiul al Stăpânului a tot aurul și argintul din această lume
• Într-o zi totul va rămâne aici, dar dvs veți continua pentru toată eternitatea

Când dvs veți avea această convingere,  banul va veni după dvs, cum eventual a venit după Glen și dvs  niciodată nu vă va mai fi teamă  să fiți generos, de a da cui merită și cui nu.

Dvs sunteți mai mare decât soldul dvs bancar. Credeți în acest lucru, trăiți aceasta.

A colaborat: Episcopul Renato Cardoso

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *