Cui îi rezervă Dumnezeu intimitatea Lui?

83597743.690x460Află cum frica ta față de Cel prea Înalt determină relația cu El

Frica de Dumnezeu este ceva atât de profund, că nu face diferență doar între cei care cred și cei care nu cred, ci chiar între oamenii cu aceeași credință, pentru că nivelul fricii de Dumnezeu determină nivelul intimității tale cu El:

”Sfatul Domnului este pentru cei ce se tem de El, iar legământul Lui le dă învăţătură.”

Psalmul 25.14

Frica de Domnul ne face să avem o prietenie intimă cu El și așa el ne instruiește în totul, pentru că știe că frica noastră(respect) ne va face să punem în practică direcția și învățăturile Lui.

Acum înțelegi de ce cărțile biblice care descriu mai mult înțelepciunea, încep  vorbind despre frică: ”Frica de DOMNUL este începutul cunoaşterii…” (Proverbe 1:7); ”Concluzia la tot ceea ce ai auzit este aceasta: «Teme-te de Dumnezeu…” (Eclesiastul 12:130.

De aceea, direcția care te va face să faci diferență în toată viața ta este frica de Domnul.

Dar cum știu de fapt dacă mă tem de Dumnezeu?

Frica de Domnul este un respect profund pentru tot ce El este și spune. Nu numai respectul, dar și încrederea că El știe toate lucrurile (Proverbe 14:26), ceea ce arată că tu crezi. Dacă respecți și ai încredere (crezi), ce crezi că mai faci? ASCULȚI.

Avraam a arătat în practică ce este frica de Dumnezeu. Îți amintești ce  i-a spus Domnul  lui Avraam când a văzut că el era dispus să-l sacrifice pe Isaac?

”Nu pune mâna pe băiat, i-a spus Îngerul. Nu-i face nimic, pentru că acum ştiu că te temi de Dumnezeu, întrucât nu l-ai cruţat pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pentru Mine.”  Geneza 22.12

Frica de Domnul te face să-L auzi și să asculți de El, crezând și având încredere mereu. În această călătorie se vor întâmpla eliberări- dacă te bagi mereu în necazuri, este un semn că frica ta trebuie să fie reanalizată:

”Frica de DOMNUL este un izvor de viaţă, îndepărtând omul de la cursele morţii.” Proverbe 14:27

De  aceea, dacă te temi de El, vei scăpa de curse (necazuri). În plus, cine se teme de Dumnezeu gândește cum gândește El. N-ai cum să spui că te temi de El și să ai plăcere în ceea ce disprețuiește El:

”Frica de DOMNUL te face să urăşti răul. Iată ce urăsc eu: mândria şi aroganţa, calea rea şi vorbirea stricată.” Proverbe 8:13

Cine se teme de Dumnezeu  nu se teme de nimic. Stă într-un loc sigur, pe o stângă solidă.

Meditează în pasajele biblice citate și analizează-te. Dacă observi că-ți lipsește frica de Dumnezeu, cere-I ajutorul. Poți să fii sigur că rugăciunea ta nu va rămâne fără răspuns.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *