Cum reacționezi la încercări? Oferi sau păstrezi?

oferecer_cda-465x314Salutare tuturor internautelor! E o plăcere să fiu aici cu tine în fiecare săptămână și să vorbesc… despre ce? Despre Cuvântul Lui Dumnezeu, care ne aduce credință, o credință inteligentă care ne face să reflectăm asupra vieții noastre.

Nu e un Cuvânt inutil sau care rănește, ci unul adevărat care separă ce este corect de ce este greșit.

Citiți în Evrei 11:17:

”Prin credinţă a adus Avraam jertfă pe Isaac, când a fost pus la încercare…”.

Nu voi citi restul versetului, pentru că acest început, pentru mine, deja spune multe! În special pentru că, atunci când am fost pusă la încercare și mi-am dat seama că am opus rezistență, m-am gândit așa:

„Dumnezeul meu, de ce n-am fost ca Avraam? De ce, atunci când Domnul a cerut, n-am oferit, de ce n-am fost dispusă să fac asta? Fiindcă mi-a fost frică, am fost îngrijorată? Nu știam cine este Domnul?”.

Este adevărat, dragă prietenă! Uneori, credința ta este puternică… În timp ce alteori e slabă.

Când se întâmplă asta? Atunci când lași circumstanțele să-ți manipuleze eul, suprapunându-le obiectivului tău de a-L sluji pe Dumnezeu. Iar această situație se poate întâmpla în orice moment!

Iată că luptele de zi cu zi apar împotriva voinței noastre, a cărnii, iar asta ne face să ne îndepărtăm de Dumnezeu. Din cauza asta, ai auzit vorbindu-se despre „păstrarea mântuirii”!

Când a fost pus la încercare, Avraam l-a oferit pe Isaac! Când suntem puși la încercare de Dumnezeu și El ne cere ceva, cum să reacționăm imediat?

Asta e întrebarea mea!

Pentru că, evident, mi s-a întâmplat și mie, dar după un timp am oferit… Acum, imaginează-ți, dragă internaută, dacă Dumnezeu ar fi venit în acel moment când luptam cu sentimentele mele… nu mă încredințasem Lui Dumnezeu așa cum ar fi trebui, nu-i așa?!

Iată că trebuie să ne reîmprospătăm mereu mântuirea, credința, să veghem tot timpul, să-I acordăm prioritate Lui Dumnezeu.

Pentru că, atunci când există o nevoie majoră în viața noastră, vine și încercarea:cui vei acorda prioritate? Lui Dumnezeu sau nevoii tale?

Aici se vede cui acorzi prioritate!

Iar atunci când ai o luptă, este pentru că, în acel moment, te lași condusă de voința ta.

Dacă am fi atente, disponibile… nu spun că trebuie să fim perfecte, dar dacă suntem vigilente, cum crezi că vom acționa?

Vom oferi ce avem mai valoros. Nu-i așa?!

Vreau să-ți atrag atenția în această privință, dragă prietenă, ca să fii disponibilă, dispusă să faci asta…

Îmi amintesc că există un verset, o parabolă a slujitorului vigilent în Luca, care spune că:

Atunci când vine Domnul Iisus, slujitorul trebuie să deschidă imediat ușa…

Atunci când ești pusă la încercare, ești disponibilă imediat și atentă la tine însăți, ca să rezolvi imediat tot ce trebuie să rezolvi. Ca acest sujitor trebuie să fii și tu, în credință și în privința copilului și soțului tău, în nevoi, în viața financiară, în orice domeniu.

Trebuie să fii mereu disponibilă să-I oferi Lui Dumnezeu. Pentru că dacă ești disponibilă, e pentru că într-adevăr, veghezi și-I acorzi Lui prioritate.

Atunci când e vorba despre credință, trebuie s-o manifestăm mereu, pentru că nu vom ajunge niciodată la momentul în care s-o manifestăm și să fim mântuiți odată pentru totdeauna. Atâta timp cât vom fi în această viață, vii, vom lupta în fiecare clipă împotriva cărnii și nevoilor noastre.

Și trebuie să ne salvăm „pielea”, adică sufletul, în orice moment.

Astfel, atunci când ești pusă la încercare, dragă internaută, oferă și fă-o din toată inima, fără indignare, fără să murmuri sau să protestezi, ci cu o inimă bucuroasă, pentru că Dumnezeu merită.

Dragă prietenă, mi-ar plăcea să-ți citesc comentariul!
Ce ai de spus? Cum a fost credința ta?
Când ești pusă la încercare, oferi?
O îmbrățișare mare până săptămâna viitoare!

Viviane Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *