De ce Dumnezeu nu a lăsat o fotografie a lui?

Spațiul Femeii |

fotografia-620x414

“DOMNUL v-a vorbit din mijlocul focului. Voi ați auzit sunetul Cuvintelor Sale, dar nu ați văzut nici o înfățișare, ci ați auzit doar o voce.” Deuteronomul 4:12

Dumnezeu întotdeauna s-a preocupat să nu lase nici o înfățișare a Lui pentru om. Gândiți-vă cu mine:

Nu era mai logic, mai ușor și mai strategic ca Dumnezeu să lase o imagine a Lui Însuși ca omul să o adore? O marcă unică, fidelă și inconfundabilă pentru toate popoarele?

Nu. El niciodată nu a cerut ca vreunul dintre profeții Lui să facă o imagine a Sa. Niciodată nu a pozat pentru nici un sculptor sau pictor, ca să-i facă un autoportret. Nici Iisus nu și-a instruit ucenicii să păstreze vreo asemănarea a Lui. Alte personaje istorice și-au lăsat statui și imagini care până azi pot fi văzute în cele mai faimoase muzee din lume. Dar nu există nici o imagine a lui Dumnezeu, Dumnezeul din Biblie. Ipoteze, exprimări ale presupusei aparențe a lui Iisus care rezultă din imaginația artiștilor, da. Imagine fidelă, nu.

Dumnezeu a ajuns în punctul de a include în cele Zece Porunci ordinul categoric: ”Să nu-ți faci vreun idol reprezentând vreun lucru de sus din cer, de jos de pe pământ sau din apele de sub pământ. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești.” Exodul 20:4,5

De ce atâta grijă?

Dumnezeu este mai presus de tot esența inteligenței. El este duh, care poate fi înțeles doar cu mintea, înțelepciunea și intelectul. Nu este o religie. Observă că Iudaismul nu are imagini. Cu atât mai puțin Creștinismul adevărat. Imaginile sunt un artificiu favorit al majorității religiilor.

Orice persoană poate vedea o imagine. Să o sărute, să o adore și s-o venereze. Dar nu toți pot percepe inteligența.

Inteligența nu e văzută, este înțeleasă. Doar o altă persoană inteligentă o poate remarca.

De aceea, Dumnezeu nu a lăsat imaginea Lui. El nu vrea adorare robotizată, emotivă, irațională. El vrea ca persoanele inteligente să-L perceapă.

Subliniez că nu mă refer la inteligență ca și cunoștințe care se dobândesc la școală. Fără îndoială, o persoană inteligentă beneficiază mult de cunoștințele academice, dar acestea nu-i garantează inteligența. Cunoașterea înseamnă absorbirea de informații. Inteligența este capacitatea de a le face să aibă sens, de a vedea imaginea de ansamblu mai mult decât însumarea informațiilor.

Cum poți profita de toate acestea?

• Caută-L pe Dumnezeu cu inteligența ta, nu cu emoțiile tale

• Respinge, aruncă toate presupusele imagini ale lui Dumnezeu sau ale dumnezeilor pe care poate că îi ai în posesia ta

• Ascultă vocea lui Dumnezeu, Cuvintele Lui și meditează la ele

Inteligența nu e văzută, este înțeleasă. Doar o altă persoană inteligentă o poate remarca.

Să fii una dintre ele.

Dumnezeu să vă ilumineze!

Părintele Lucian

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *