Desparte-te de greșeală, nu de persoană

shutterstock_288970127Voi erați îndrăgostiți și ați decis să vă petreceți restul vieții împreună, dar după căsătorie prințul fermecător s-a transformat într-un broscoi și prințesa a devenit o agasantă. Dacă cu trecerea anilor, să stai aproape de persoana iubită nu mai este o plăcere și a devenit ceva insuportabil, continuă să citești…

Acest scenariu este realitatea multor cupluri. Oare este posibil să împlinești juruința ”până când moartea ne va despărți?”

Da! Este de ajuns să elimini din relație ceea ce te poate despărți înainte de moarte: greșelile. Sunt greșeli care te despart de persoana iubită. Problemele pe care le înfruntați în căsnicie sunt rezultatul greșelilor pe care le comiteți… Gelozia exagerată, lipsa toleranței și răbdării, acuzațiile din trecut, să pui familia înaintea partenerului, precum și limbajul corporal, tonul cu voce agresivă, sunt greșeli  comune pe care majoritatea oamenilor le fac și nu reușesc să le vadă.

Ce se întâmplă de obicei, este faptul că vezi doar greșelile partenerului și te concentrezi asupra lor, fiind mai greu să le observi pe ale tale. În plus, în loc să tratezi greșeala izolând-o de persoana iubită, ajungi să tratezi persoana și greșeala ca și cum ar fi fost una și în consecință învinovățești partenerul de situația din relație.

În loc să te desparți de persoana iubită, desparte-te de greșelile pe care le faci. Nu mai greși.

De exemplu, ca să rezolvi cu gelozia, analizează bine situația. Vezi dacă nu este rodul nesiguranțelor tale și dialoghează cu partenerul tău. În legătură cu greșelile partenerului tău, el nu le va lăsa dacă tu i le arăți, ci când tu îți obsevi propriile greșeli și le pui capăt. Greșelile celeilalte persoane vor fi clare pentru ea și se va vedea motivată să se schimbe. Schimbarea începe doar atunci când vedem ce e nevoie să schimbăm. Soluția este să te concentrezi asupra ta, ca partenerul să se concentreze asupra lui.

Dacă te desparți de greșelile tale, greșelile tale nu te vor face să te desparți.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *