Duhul Sfânt

Spațiul Femeii |

http://paginauniversala.ro/duhulsfant/

Nu există iertare pentru cel ce păcătuieşte împotriva Duhului Sfânt

Cine nu este cu Mine este împotriva Mea, şi cine nu strânge cu Mine risipeşte. De aceea vă spun: orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.” (Matei 12:30-32)

Spunând aceste cuvinte, Domnul Iisus ne lasă clar cât de important este să nu păcătuim nicidecum împotriva Duhului Sfânt, pentru că un astfel de păcat nu are iertare.

Întrebarea este următoarea: De ce nu mai există iertare atunci când păcătuim împotriva Duhului Sfânt?

Imediat aflăm răspunsul în cartea Romani capitolul 8 versetul 26.

 „Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite”

Când se păcătuieşte împotriva Duhului Sfânt, se păcătuieşte împotriva Singurului care poate mijloci pentru noi înaintea lui Dumnezeu; se păcătuieşte împotriva Singurului care ne poate îndreptăţi cu suspine negrăite înaintea Tatălui.

În mod normal, păcătuim împotriva Duhului Sfânt atunci când refuzăm sau ignorăm propria salvare.

Din această cauză în timpul acestor douăzeci şi unu de zile ne vom sfinţi pentru ca cei care doresc din toată inima Duhul Sfânt să poată avea parte cu El. Acest post constă în renunţarea zilnică la orice tip de informaţie ca: televizor, radio, reviste, ziare sau orice alt tip de informaţie seculară. Adică vom sta separaţi de toate lucrurile acestei lumi pentru a fi mai aproape de Dumnezeu.

Dumnezeu vă invită ca în aceste 21 de zile să vă abţineţi de la orice fel de informaţie seculară pentru a fi conectaţi doar la El.

Acceptă această provocare! 

Părintele Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

5 comentários

Alexia Răspunde 11 decembrie 2011 la 10:49

Da, părinte Lucian, accept această provocare, cu toate că pentru mine va fi de 3 ori mai greu, decât postul cu care am fost învăţată, de mâncare şi asta pentru că eu lucrez, cu informaţii, vin în contact cu foarte mulţi oameni, dar poate chiar în asta constă adevarata provocare pentru mine, să ştiu să fac faţă cu brio tuturor situaţiilor şi ispitelor. Sunt sigura că Dumnezeu mă va întări şi voi ieşi învingătoare! Şi acum cu permisiunea dvs. aş vrea să las, pentru toţi care participă la aceast post o rugăciune foarte dragă sufletului meu, care într-adevăr iluminează şi deschide inimile împietrite!: „Iartă-mă Doamne, pentru tot ce puteam să văd şi nu am văzut; pentru tot ce puteam să aud şi nu am auzit; pentru tot ce puteam să simt şi nu am simţit; pentru tot ce aş fi putut să înţeleg şi nu am înţeles; pentru tot ce puteam să conştientizeze şi nu am conştientizat; pentru iertarea pe care aş fi putut să o dau şi nu am dat-o; pentru bucuria pe care aş fi putut să o trăiesc şi nu am trăit-o; pentru Lumina pe care aş fi putut să o primesc şi nu am primit-o; pentru viaţa pentru care aş fi putut să o ocrotesc şi nu am ocrotit-o; pentru visele pe care mi le-aş fi putut ămplini şi nu le-am împlinit; pentru necunoscutul în care aş fi putut să păşesc şi din teamă nu am îndrăznit să păşesc; pebirea pe care aş fi putut să o exprim şi nu am exprimat-o; pentru tot ce puteam să creez bun şi frumos şi numam creat pentru gloria Taa Doamne şi a Impărăţiei Tale Divine! Pentru tot ce ştiu şi nu ştiu că am greşit, pe Tine, Doamne, care eşti Mila şi Iubirea infinită, Te rog, iartă-mă şi mă îmbracă cu nesfârşita Ta Iubire şi Lumină! Îţi mulţumesc Doamne, pentru toată fr4umuseţea pe care am văzut-o izvorînd din Tine; pentru muzica tăcută a Inimii Tale, pe care mi-ai dezvăluit-o auzului; pentru tot ce am simţit bun şi minunat în viaţa mea; pentru lumina pe care am sorbit-o în adâncul meu; pentru iertarea pe care dăruind-o am dobândit pace; pentru bucuria fiecărei clipe trăite în Tine Doamne; pentru toate cadourile spirituale care mi-au îmbogăţit fiinţa; pentru viaţa mea, care e a Ta, o mică parte a simfoniei existenţei; pentru visele care au prins formă prin armonia iubirii Tale pentru mine; pentru necunoscutul în care am păşit plin de curaj regăsindu-Te; pentru iubirea copleşitoare cu care mă dezmierzi clipă de clipă; pentru tot ce am creat prin Tine bun şi frumos, aducînd cu umilinţă lauda Împrpţiei Tale divine! Dumnezeu, Tatăl nostru, plimbându-se prin casa mea îmi va lua toate grijile şi va vindeca toate bolile mele şi ale familiei mele în Numele lui Iisus, AMIN!” Sper ca toată lumea să aibă un post uşor, binecuvîntat de dvs. şi ocrotit de Dumnezeu. AMIN!

gavrilas florina elena Răspunde 11 decembrie 2011 la 23:29

buna seara sfintilor parinti…….,v-am ascultat rugaciunea cu mare atentie si chiar m-au napadit lacrimile,chiar cred in dumnezeu si in puterea lui divina si mi-as dori din tot sufletul sa primesc duhul sfint caci sunt convinsa ca rau nu are sa-mi faca………,dar totusi as dori sa-mi raspundeti la o intrebare:cine poate fi atit de credincios in postul acestor 21de zile cu atitea sarbatori si casa mereu plina de musafiri?ce trebuie sa facem sau cum sa reusim a tine acest post,sa ne izolam de familie si musafiri<?va rog din suflet sa nu va suparati pe mine pentru aceste intrebari,dar este o provocare foarte grea pentru aceasta perioada a sarbatorilorsi nu mi-as dori pentru nimic in lume sa i-au numele domnului in ris sau a duhului sfint,dar cum sa fac???????de aceea va intreb si v-as ruga tare mult sa-mi raspundeti,exista o alta posibilitate de a ma dezintoxica si de a primi duhul sfint???,o rugaciune citita acasa dintr-o carte de rugaciuni impreuna cu rugaciunile dumneavoastra ascultate seara pe internet imi pot fi de folos cit de cit??????cei ce nu primesc duhul sfint,ce se vor intimpla cu ei????????va multumesc din suflet pentru aceasta rugaciune a duhului sfint,multumesc dumneavoastra care sunteti atit de rabdator cu o lume intreaga si va spun cu inima pe suflet ca am sa fac tot posibilul sa ajung la biserica dumneavoastra cu ajutorul lui dumnezeu si a lui iisus hristos.dumnezeu sa va binecuvinteze si va rog sa ma treceti si pe mine la cartea de rugaciuni Florina cu toata familia si sa va rugati si pentru mine.

vasile Răspunde 23 decembrie 2011 la 22:21

buna seara parinte va urmaresc si pe net si pe otv cint pot sa ma trezesc ca stuneti numai lucruri foarte frumoase de dumnezeu si parca dot mai aprope se apropie domnul pt mine si imi da putere si speranta si astept o zi sa sa intre si in sufletu meu si sami ajute cu toate gindurile mele dumai unul e tatal nostru dumnezeu cu puterile lui va multumesc din tot sufletu parca cind va privesc imi dati o putere asa de mare ca foarte frumos vorbiti de credinta rugativa si pt mine vasile si roxana va multumesc

szabo maria Răspunde 5 ianuarie 2012 la 10:21

buna ziua ma numesc maria urmarim in fiecare dimineata emisunea si ne rugam cu dumneavoastra spuneti lucruri frumoase de dumnezeu si am vrea ca maine sa ne faceti o dezlegare pentru familia mea ca anul 2012 sa fie un an mai bun va multumim ca existati maria feriko si krisztina fetita mea

Chirazi Irina. Răspunde 5 ianuarie 2012 la 11:38

Vreau sa va rugati ptr mine si fam mea:DUMITRU,NATALIA,IRINA,ADRIAN-CRISTIAN,DIANA-GEORGIANA, si as vrea pt ziua de vineri ptr farmece,invidie si sanatatea noastra. Va multumesc!