Femeia gârbovă

Spațiul Femeii |

Biblia spune că pe timpul vieţii pământeşti a Lui Iisus Hristos, trăia o femeie gârbovă care suferea astfel de 18 ani.

Ea, după cum reiese din relatările Sfintei Scripturi, era o femeie religioasă; era obişnuită cu mersul la biserică, dovadă fiind faptul că pe Iisus Hristos l-a întâlnit chiar într-o sinagogă (biserică).

Câţi oameni nu sunt obişnuiţi de mici copii să frecventeze biserica? Câţi dintre dvs nu aţi fost învăţaţi încă din copilărie să vă rugaţi, să participaţi la slujbe, să vă închinaţi Lui Dumnezeu, să aprindeţi lumânări etc.

Şi totuşi, chiar având o legătură cu religia, cu biserica aţi continuat să suferiţi mereu şi mereu, până astăzi! De ce? Nu aţi reuşit să rezolvaţi poate că nici măcar o problemă în acest răstimp şi asta chiar rugându-vă, postind, citind biblia, venind la biserică ş.a.m.d.

Răspunsul îl constituie calitatea credinţei dvs. şi acţionarea sau neacţionarea ei împotriva dificultăţilor. Credinţa este o putere; ea este arma noastră, însă, la fel ca orice altă armă, dacă nu o utilizăm în lupta noastră, ea nu este bună de nimic. Este adevărat că se întâmplă, ca în faţa anumitor probleme, nici chiar credinţa practicată în mod obişnuit, nu dă rezultate. Poate că dvs. spuneţi: „Dar eu deja vin las biserică de mult timp şi îmi exercit credinţa dar, chiar şi aşa situaţia mea critică nu s-a schimbat.”

În momentul când problema este mare, când doar participarea la slujbe, la rugăciuni, nu o rezolvă… Când simţiţi că nu mai există scăpare şi v-aţi epuizat deja toate resursele de manifestare a credinţei, trebuie să recurgeţi la sacrificiu. El este modalitatea de scăpare din situaţiile fără ieşire.

La fel s-a întâmplat şi cu această femeie gârbovă pe care Iisus a remarcat-o în sinagogă. Era o zi de sabat când în mod normal, femeile nu aveau voie să intre în sinagogă. Ea şi-a pus viaţa în risc fiind acolo, însă, atitudinea ei nu a rămas fără răspuns din partea Lui Hristos. Până atunci, ea făcea tot ce se obişnuia să se facă la biserică. Ea cu siguranţă că se ruga, postea, citea Legea Lui Dumnezeu, dar până atunci nimic nu se întâmplase. Dar când ea şi-a folosit credinţa prin intermediul sacrificiului, minunea s-a realizat.

Când a văzut-o Isus, a chemat-o, şi i-a zis: „Femeie, eşti dezlegată de neputinţa ta.”

Şi-a întins mâinile peste ea: îndată s-a îndreptat, şi slăvea pe Dumnezeu. (Luca 13:12-13)


Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

2 comentários

lazaroiu diana Răspunde 5 ianuarie 2011 la 10:20

suntem o familie saraca,noi avem doi copii si ne rugam lui Dumnezeu pentru sanatate,bunastarea familiei,pentru realizarii si noroc in viata,pentru indepartarea farmecelor si a facatorilor de rele,pentru dragoste si intelegere in familie.

Craciun Valentina Răspunde 13 ianuarie 2011 la 20:50

singura;bolnava;probleme financiare;ma rog pentru copii si nepoti;Domnul sa ne aibe in paza pe toti si credem ca el face minuni cu noi!!!Multumim domnului Isus Hristos. AMIN!!!