Gândul #17 – Regula de aur

Spațiul Femeii |

Natureza-Paisagens-Papel-de-Parede-Download-5-620x398

De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău?Sau cum poţi să zici fratelui tău: „Frate, lasă-mă să-ţi scot paiul din ochi”, şi, când colo, tu nu vezi bârna din ochiul tău? Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. Luca 6:41,42

Regulă de aur în viață! Curăță bine casa ta înainte de a critica murdăria din casa vecinului. Atât de evidentă. Atât de eficace. Atât de puțin practicată.

Toate problemele de căsnicie vor fi rezolvate dacă cuplul va urma această regulă. Și alte probleme familiare. Și conflictele de la locul de muncă. Și diferențele între persoanele din toate clasele ,în toate locurile.

Dar de ce suntem atât de dispuși și dornici de a găsi defecte în alții? Și de ce suntem atât de orbi la propriile defecte? Aceasta este deficiența noastră profundă de a simți că avem valoare. De când Adam și Eva au păcătuit și s-au scuzat de vină, aruncând unul asupra altuia, ființa umană suferă cu această deficiență. În adâncul sufletului, știm că am greșit, avem conștiința că lăsăm de dorit, dar ne luptăm cu disperare pentru ca nuditatea să nu fie descoperită. De aceea, ne convine să arătăm greșelile altora ca atenția să nu mai fie asupra noastră.

În mod paradoxal, începutul valorizării și de a fi valorizat de alții este de a recunoaște propiile greșeli. Încearcă să faci asta și să nu te mai deranjeze paiul din ochiul altora.

Aplicație: Lucrează pentru a scoate bârna din ochiul tău. Ai suficientă bârnă pentru a te menține distrat pentru mulți ani.

Care sunt bârnele din ochiul tău, care au nevoie să fie scoase? Ce s-ar întâmpla dacă tu ai lăsa obsesia de a vedea greșelile altora și să te concentrezi mai mult în a deveni o persoană mai bună? Există cineva în viața ta cu care tu trăiești încercând să îl ”repari”? Lasă un comentariu.

Dumnezeu să vă ilumineze!

poza.pr.lucian2

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *