Gândul # 20 – Familia model

Spațiul Femeii |

imagini-fenomenale-din-natura-23-620x380

Adevărat, adevărat vă spun că Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând; şi tot ce face Tatăl face şi Fiul întocmai. Căci Tatăl iubeşte pe Fiul şi-I arată tot ce face; şi-I va arăta lucrări mai mari decât acestea, ca voi să vă minunaţi. Ioan 5:19,20

O familie perfectă va funcționa ca Familia Divină: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

În Familia lui Dumnezeu, Tatăl este exemplu pentru Fiu. Tot ceea ce face Tatăl, de asemenea El arată și învață Fiul pentru că Îl iubește. Nu există secrete. Nu există o carte în mânecă. Nu sunt motive pentru neîncredere.

Fiul, la rândul său, dorind să fie ca Tatăl, face tot ceea ce vede Tatăl făcând. El Se simte atât de iubit și sigur în iubirea Tatălui, că decide să nu facă nimic pe cont propriu.

El are încredere că voința Tatălui mereu va fi mai bună decât propria Sa voință.

”Tată, dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu.” (Matei 26:39)

Duhul Sfânt îndeplinește rolul de Auxiliar în toate situațiile. Atribuirea Sa în Biblie este aceiași care este folosită pentru a descrie rolul soției în viața soțului, o ”auxiliară”.

Deja în domeniul uman, nici o familie nu este perfectă. Totuși, trebuie să avem Familia Divină ca model. Părinți trebuie caute să fie exemple pentru fii lor în totul. Învățarea ca exemplu, poate pregăti copii tăi mai bine pentru viață. Copii trebuie să urmeze exemplele bune ale părinților, să le respecte și să le onoreze. Soții trebuie să fie persoanele care îi îngrijesc, soțiile bune auxiliare.

Acest timp de familie devine din ce în ce mai rar în lume din cauza egoismului și lipsei de Dumnezeu. Dar tu poți, practicând Gândurile lui Iisus, să formezi familia ta după Familia Divină chiar dacă familia ta de origine nu a fost un exemplu pentru tine.

Cât timp familia perfectă nu există, străduiește-te pentru a-ți îndeplini rolul tău în toată familia, chiar dacă ei nu îl îndeplinesc pe a lor. Fii imaginea lui Dumnezeu în casa ta.

Unde și cum tu poți îndeplini rolul tău în familia ta? Dacă nu trăiești cu cei din familie, există cineva apropiat care este ca familia pentru tine? Tu ai tratat bine această persoană? În locul tău, cum crezi că ar trata Iisus pe cei din familia ta? Lasă comentariul tău.

Dumnezeu să vă ilumineze!

poza.pr.lucian2

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *