Gândul # 23 – Acesta este momentul, aici este locul

Spațiul Femeii |

homem-arrependido-de-joelhos-convertido-salvo-por-deus-620x361

Pocăiți-vă, căci Împărăția cerurilor este aproape. Matei 4:17

Acesta a fost unul dintre primele mesaje pe care Iisus le-a transmis ascultătorilor Săi.

În el sunt cuprinse două gânduri principale:

(1) Pocăiți-vă – cuvântul pe care El l-a folosit în greacă (Metanoeo μετανοέω) indică schimbarea minții urmată de schimbarea de comportament. Înseamnă ”a schimba condiția ta prin schimbarea gândurilor tale”. Iisus ne îndeamnă să gândim diferit pentru ca viața să fie diferită. Cine trăiește în greșeală, în autodistrugere, departe de Dumnezeu, este astfel deoarece gândurile sale sunt răsucite. Căința începe în minte, cu o schimabre de gândire, și termină cu atitudine, cu schimbarea de comportament. Fără ambele, nu există căință.

(2) Apropierea de Împărăția lui Dumnezeu – apropierea aici nu este vorba doar de timp dar și de loc. Împărăția lui Dumnezeu a ajuns aproape de tine, cu alte cuvinte e chiar acolo în fața ta. Semnifică oportunitate, moment oportun, momentul și locul de a profita de șansă. Nici toți nu primesc această oportunitate. Există unele persoane care ar da orice pentru oportunitatea pe care tu ai avut-o pe parcursul acestor 40 de zile, de a cunoaște Gândurile lui Iisus. Dar șansa nu a ajuns încă la ele. Dumnezeu a ajuns aproape de noi. El Se apropie prin diferite forme pentru a ne da șansa de mântuire și de a cunoaște o viață mai bună. Dar pentru ca să profităm de oportunitate, trebuie să schimbăm gândurile și atitudinile noastre.

”Schimbă felul tău de a gândi și de acționa, pentru că Eu sunt aici, foarte aproape de tine.”

Acesta a fost unul dintre cadourile lui Iisus. Refuzul de a schimba gândurile tale și atitudinile, în ciuda faptului că Dumnezeu S-a apropiat de tine, înseamnă să Îl trimiți departe de la tine, să-L îndepărtezi de tine, și să pierzi șansa care nu se va mai repeta. ”Nu Doamne, mulțumesc pentru vizită dar eu sunt bine așa cum sunt. Vreau să continui să gândesc și să trăiesc așa. Prefer să nu fiu deranjat, te rog. ”Nu avea nici o îndoială El îți va răspunde și va merge către cine Îl vrea.

Dumnezeu este aproape de tine prin intermediul acestui text. El a fost care m-a adus aici. Profită de șansă și schimbă modul tău de a gândi și de a acționa.

Tu ți-ai dat seama că Dumnezeu s-a apropiat de tine prin intermediul acestor 40 de gânduri? Tu ai schimbat modul tău de a gândi și de acționa ca urmare a ceea ce ai învățat? Cum? Lasă comentariul tău.

Dumnezeu să vă ilumineze!

poza.pr.lucian2

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *