Identitate Virtuoasă

shutterstock_104531240Femeia care are o identitate virtuoasă este fermă și constantă în a face bine, nu doar celorlalți, ci în principal ei înseși. Multe se înșeală crezând că sunt bune pentru că ajută alți oameni, dar ele nu se ajută. Se implică în ce le face rău și nu fac sacrificiile necesare ca să fie fericite și să trăiască bine.

Trebuie să învățăm cu Dumnezeu. El Își face bine practicând câteva virtuți:

  • Sfințenie – Dumnezeu este Sfânt pentru că trăiește separat de rău. Și noi devenim sfinte când ne îndepărtăm de ceea ce este murdar. Când trăim o viață departe de ură, minciuni, mânie, dușmănie, bârfe și alte lucruri rele, evităm ca răul să penetreze inima noastră și să ne ghideze atitudinile și alegerile.
  • Puritate – Dumnezeu este Pur pentru că trăiește în mijlocul lucrurilor pure. Asta înseamnă că nu trebuie să ne îndepărtăm doar de rău, ci trebuie să ne apropiem de bine. Pentru aceasta, este nevoie să ne gândim la ce este bun, să ne bazăm viața pe adevăr și să acceptăm doar influențe pozitive.
  • Putere – Dumnezeu este Puternic pentru că puterea Lui este independentă de orice circumstanță. Și noi suntem puternice când nu ne lăsăm duse de situații și emoții. Ne dezvoltăm puterea interioară când acționăm prin credință, prin ce credem și hotărâm.
  • Adevăr – Dumnezeu este Adevăr pentru că îndeplinește ce promite și este Fidel. Și noi trebuie să fim la fel, pentru că suntem cuvântul nostru. De aceea, e nevoie să spunem adevărul și să avem mereu intenții bune, fiind ceea ce suntem cu adevărat în toate situațiile și toate locurile.
  • Echilibru – Dumnezeu este Echilibrat, pentru că nu trăiește în nici o extremă. Aceasta este o calitate care transmite siguranță și credibilitate, pentru că arată că ai stăpânire de sine și știi să-ți administrezi sarcinile, reacțiile și viața.

Nu are rost să fii bună pentru toată lumea dacă nu ești bună  pentru tine. Dar, când faci bine pentru corpul, sufletul și duhul tău, binele pe care îl faci celorlalți oameni va avea mult mai multă calitate.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *