Inimă bună X Inimă rea

Spațiul Femeii |

 

 

„Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui; dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui.” (Matei 12:35)

Aici putem observa diferenţa dintre acela care are un duh excelent şi cel care are un duh detestabil. Căci atunci când Domnul s-a referit la omul bun , El s-a referit la toţi cei care au un duh excelent şi care în mod normal reuşesc să extragă din vistieria bună (inima) lucruri bune, căci exact din inima noastră scoatem lucruri bune sau rele, pentru că ea (inima) e izvorul vieţii. E important faptul că atunci când vorbim despre inimă nu ne referim la acel muşchi pe care îl avem în pieptul nostru şi care este responsabil de a pompa sângele în corpul nostru; Într-adevăr , când ne referim la inimă ne raportăm la capacitatea noastră de a raţiona, pentru că în mintea noastră luăm atitudini care ne pot aduce beneficii sau ne pot prejudicia şi din acest motiv mulţi nu reuşesc să atingă excelenţa în viaţă deoarece iau mereu atitudini bazându-se pe inima lor rea aşa cum zice textul: omul rău scoate lucruri rele din visteria rea a inimii lui.

În mod natural, cine are un duh excelent scoate din visteria bună a inimii lucruri bune ca: stăpânirea de sine, iubire faţă de aproape, ochi buni,etc.. dar, cine are un duh detestabil, în mod normal este arogant, orgolios, mincinos, dezamăgit, neglijent,etc…

Şi cum eu identific dacă duhul meu este excelent sau nu? Căci din prisosul inimii vorbeşte gura. Aşa cum pomii se cunosc după roade de asemenea după cuvinte se cunoaşte duhul unei persoane. Dacă cuvintele care ies din gura noastră sunt pozitive, constructive, amabile sau echilibrate atunci duhul este bun dar, dacă cuvintele care ies din gură sunt negative, tendenţioase, distructive sau maliţioase atunci duhul nostru e detestabil şi cu siguranţă pune mântuirea noastră în risc.

Căieşte-te acum şi caută un duh excelent ca să primeşti Duhul Sfânt şi să fii o nouă creatură.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Părintele Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *