Inima lui Dumnezeu

Spațiul Femeii |

por-do-sol-1024x784-620x398

De câte ori nu m-am întrebat de ce atâția oameni frecventează diferite religii și bisericii evanghelice, sunt atât de sinceri, fideli, atât de înfocați, totuși continuă să aibă o viață la fel ca a cuiva care pare să creadă în diavol. Sunt familii destrămate, copii nemulțumiți și rebeli, există lipsă de respect în casă, boli constante, tulburări, insomnie, frică, vicii și tot ceea le face să trăiască într-un adevărat infern.

Cuvintele Domnului Iisus clarifică răspunsul la această îndoială, atunci când a spus următoarea parabolă: ”Doi oameni s-au dus la Templu ca să se roage; unul era fariseu, iar celălalt era colector de taxe. Fariseul stătea în picioare și se ruga în sine însuși astfel: Dumnezeule, Îți mulțumesc că eu nu sunt ca ceilalți oameni- tâlhari, nedrepți, adulteri-și nici chiar ca acest colector de taxe”! Eu postesc de două ori pe săptămână și dau zeciuială din tot ceea ce câștig! Colectorul de taxe însă stătea la distanță și nu îndrăznea nici măcar să-și ridice ochii spre cer, ci se bătea în piept, zicând: Dumnezeule, îndură-te de mine, păcătosul!” (Luca 18:10-13).

Domnul a spus că vameșul s-a întors acasă cu răspunsul de la Dumnezeu în timp ce fariseului nu i-a dat atenție. Care este diferența? De ce fariseul, care era un religios înnăscut și care își împlinea sarcinile în Casa lui Dumnezeu nu a primit atenția lui Dumnezeu, în timp ce vameșul care de fapt era un păcătos, nu era religios, a fost socotit drept de Dumnezeu? Diferența este inima fiecăruia dintre ei. Este exact ceea ce se întâmplă în ziua de azi.

Oamenii sunt religioși forțați de circumstanțe, de intelect, pentru că frica de a merge în infern îi împinge spre religiozitate. La ce-i folosește omului să-și împlinească îndatoririle religioase, dacă inima lui continuă să fie departe de Dumnezeu? Poate religia să-l scape de moartea eternă? Dacă ar fi putut, nu mai era nevoie ca Domnul nostru Iisus Hristos să vină în această lume!

Fariseul îl reprezintă pe cel religios care și-a pus inima în practica religioasă și nu în Dumnezeul viu. Este acea persoană care practică religia cu fidelitate, dar inima ei este departe de Dumnezeu, prinsă de oamenii și lucrurile din această lume. Vameșul îl reprezintă pe cel care se umilește în fața altarului recunoscând că este un păcătos.

Aici este diferența între religioși și creștini! Religiosul se gândește că religiozitatea lui îi garantează că va merge la cer, când într-adevăr nu îi garantează nici măcar puțină pace aici pe pământ, cu atât mai puțin după moarte.

Adevăratul creștin este socotit drept de Dumnezeu chiar aici pe Pământ, pentru că inima lui este pusă doar în Dumnezeu, așa cum a fost cu vameșul păcătos. Și chiar aici pe Pământ el are pacea Domnului său în viața lui, fie că este în casă sau pe stradă. El devine o mărturie vie a Domnului Iisus oriunde merge și chiar cei care conviețuiesc cu el pot simți prin intermediul lui starea de bine dată de prezența lui Dumnezeu. Lucrul cel mai important este că nimeni nu îi poate fura acest har, pentru că el vine direct din cer în viața lui.

În final, creștin este acela care practică credința în Cuvântul Domnului Iisus și pentru el promisiunile lui Dumnezeu trebuie să se întâmple, cu orice preț, orice s-ar întâmpla. Pentru el nu există criză, pentru că este scris: ”O mie să cadă alături de tine și zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia” (Psalmii 91:7).

Dumnezeu să vă ilumineze!

Părintele Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *