Iubită de Serviciu

shutterstock_106626563Dorul era ceva ce simțeau iubiții, atunci când se vedeau puțin.

Era ceva ce simțea soția, atunci când îl vedea pe soțul ei plecând de acasă dis de dimineață și venind noaptea târziu. Era ceva ce ne inspira să scriem scrisorele, care veneau numai după câteva zile sau chiar săptămâni, iar când erau primite, aduceau un zâmbet pe buze. Numai că dorul a murit, atunci când a venit era Internetului.

Astăzi, toți oamenii vorbesc tot timpul pe WhatsApp, Messenger, Skype, e-mail și alte rețele sociale. Și, chiar dacă asta a facilitat multe lucruri, de asemenea, a dăunat altora, iar una dintre cele mai mari daune a afectat relațiile.

E greu să vezi că unui băiat îi e dor de iubita lui, la urma urmei, ea este conectată cu el tot timpul! Și, dacă el uită s-o salute, ea va fi indispusă din cauza lui… astăzi așa este, e ca și cum au dormit, deja, împreună, pentru că el/ea este ultimul și primul om cu care vorbesc în fiecare zi.

La început, nu vedeți nimic rău în asta, ba chiar ajungeți să credeți că în felul ăsta, se cunosc mai bine, dar așa să fie?

Cum veți ști dacă lui îi place de dumneavoastră, dacă sunteți tot timpul conectați? Dacă în ziua și la ora în care vă sună, lăsați totul deoparte și-i răspundeți? Știți cum se numește asta? Iubită de serviciu.

Iubita de serviciu are legătură cu asistenta de serviciu. De obicei, ea nu are un program fix de lucru și, de aceea, are un timp limitat pentru ea. Trebuie să rămână trează în zori de zi, trebuie să lucreze la sfârșit de săptămână și de sărbători. Munca ei e foarte importantă, dar, în același timp, este puțin valorizată pe piața muncii. Chirurgul are și el un program dificil de lucru, dar munca lui nu este subevaluată pe piața muncii, din contră, câștigă mult mai mult decât ea.

Diferența nu este doar în anii de studiu și diplomele obținute, ci și în disponibilitatea celor doi. Unul lucrează numai în timpul intervenției chirurgicale, altul lucrează tot timpul. Unul nu e disponibil pentru toți oamenii, clientela lui trebuie să-și programeze un interval de timp pentru a-l vedea și, chiar și așa, de obicei, are disponibile doar câteva ore pe săptămână.

Nu sunt aici ca să diminuez munca asistentei de serviciu, ci ca să fac o analogie cu relațiile. Dacă sunteți mereu disponibilă pentru iubitul dumneavoastră, unde este stimulentul lui de a vă cuceri? Mesajul pe care i-l transmiteți este că deja sunteți cucerită.

Același lucru e valabil pentru soții. Dacă sunteți tot timpul conectată cu soțul dumneavoastră, unde este stimulentul lui de a vă suna?

Știți acel dor fierbinte, pe care-l simțeam atunci când ne dădeam întâlniri? Nu puteți avea acest dor, atâta timp cât doriți să fiți conectată tot timpul cu iubitul dumneavoastră.

Dorul face bine relației, mărește dorința lui de a vă vedea și a vă face pe plac, îl face să se gândească la dumneavoastră mai des și să planifice un viitor nu atât de îndepărtat alături de dumneavoastră… dorul îl face pe un bărbat să vrea să se căsătorească imediat. Cu cât va avea mai puțin de la dumneavoastră, cu atât vă va dori mai mult.

Cristiane Cardoso

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *