Juruința la Altar a schimbat viața Anei

AnaSamuel.300x200A fost umilită, dar s-a revoltat și a ajuns să-și realizeze cel mai mare vis. De cât timp aveți un vis, care nu se realizează? De cât timp vedeți că sunteți umilit de rudele dumneavoastră și de cei din jur?

Dacă chiar și participând la un Centru de Ajutor și stând înaintea Lui Dumnezeu, tot nu puteți vedea o schimbare reală, atunci viața dumneavoastră seamănă cu cea a Anei.

Ann a fost o femeie a Lui Dumnezeu, care urca la Templu în fiecare an, ca să ofere jertfe, după cum arată textul biblic:

”Omul acesta se suia în fiecare an din cetatea sa la Silo, ca să se închine înaintea Domnului oştirilor şi să-I aducă jertfe. Acolo se aflau cei doi fii ai lui Eli, Hofni şi Fineas, preoţi ai Domnului. În ziua când îşi aducea Elcana jertfa, dădea părţi nevestei sale Penina, tuturor fiilor şi tuturor fiicelor pe care le avea de la ea. Dar Anei îi dădea o parte îndoită, căci iubea pe Ana. Dar Domnul o făcuse stearpă” (1 Samuel 1.3-5).

În ciuda iubirii soțului ei, Ana continua să fie tristă și rușinată, fiindcă era stearpă – ceea ce, în epocă, era considerat cel mai umilitor lucru pentru o femeie.

Ca situația să fie și mai rea, soțul ei mai avea o soție, pe numele ei Penina, care nu era stearpă și care nu contenea s-o sfideze: ”Potrivnica ei o înţepa deseori, ca s-o facă să se mânie, pentru că Domnul o făcuse stearpă” (1 Samuel 1.6).

Ana își urmărea visul de a fi mamă, dar, în ciuda jertfelor ei anuale, continua să plângă și să fie nefericită, în timp ce rușinea ei creștea din ce în ce mai mult.

În fața acestei suferințe, ea n-a putut să-și identifice adevărata rivală, care nu era Penina, ci sterilitatea. Ana a continuat să se folosească de sentiment, ca să-L sensibilizeze pe Dumnezeu, dar lacrimile emoționale n-au fost niciodată un motiv, ca Dumnezeu să schimbe viața cuiva.

Revolta

Cu toate astea, a existat o zi, în care Ana a înțeles că trebuia să iasă din dependenta de soțului ei și să facă propriul sacrificiu. Atunci, acele lacrimi s-au transformat în revoltă și a făcut ceva care i-a schimbat complet viața: O JURUINȚĂ.

Juruința Anei, făcută la Altar, i-a schimbat total povestea. I L-a dat Lui Dumnezeu pe fiul său mult dorit: ”Ea a făcut o juruinţă şi a zis: „Doamne, Dumnezeul oştirilor! Dacă vei binevoi să cauţi spre întristarea roabei Tale, dacă-Ţi vei aduce aminte de mine, şi nu vei uita pe roaba Ta şi dacă vei da roabei Tale un copil de parte bărbătească, îl voi închina Domnului pentru toate zilele vieţii lui şi brici nu va trece peste capul lui” (1 Samuel 1:11).

Ana a înțeles că rugăciunile și lacrimile nu-i vor schimba situația. De aceea, a plecat să rezolve acea problemă o dată pentru totdeauna, iar juruința ei a fost atât de decisivă, încât răspunsul n-a întârziat să apară:
”Eli a luat din nou cuvântul şi a zis: „Du-te în pace, şi Dumnezeul lui Israel să asculte rugăciunea pe care I-ai făcut-o!” (…) Când i s-au împlinit zilele, Ana a rămas însărcinată şi a născut un fiu, căruia i-a pus numele Samuel…” (1 Samuel 1.17-20).

Schimbați-vă situația

Dacă și dumneavoastră ați trăit o viață de rușine, să știți că la Altar, situația se va schimba, așa cum s-a întâmplat cu Ana. Acea femeie care, de mulți ani, fusese rușinată fiindcă n-avea un copil, a avut șase, și astfel L-a glorificat cu adevărat pe Dumnezeu.

De aceea, dacă nu mai puteți aștepta împlinirea visului pe care-l aveți, dacă v-ați săturat să fiți umilit, la Altar vă veți învinge rivalii și nu veți mai fi sterp.

În această Duminică, pe 10 mai, în toate Centrele de Ajutor Spiritual, după exemplul Anei, veți putea să vă prezentați juruința, reprezentată de ceea ce are mai multă valoare pentru dumneavoastră. Această atitudine vă va schimba complet viața.

V-ați pregătit juruința pentru duminică? Lăsați un comentariu.

Tags: , ,

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *