Mâini Puternice sau Slabe?

Spațiul Femeii |

compromisso2-620x422

Îl voi ataca pe neașteptate, când încă va fi obosit și slăbit. Voi aduce groaza peste el și toți cei ce sunt cu el vor fugi. Atunci îl voi ucide numai pe rege. 2 Samuel 17:2

David trăia cel mai rău moment din viața lui pentru că fiul lui Abșalom uzurpase tronul și vroia să-l omoare pe David. Celălalt fiu Amnon a violat-o pe sora lui Tamar. Consilierul lui, în care avea cea mai mare încredere l-a trădat. Același popor care spunea:”David a omorât zecile de mii” acum i-a întors spatele. Literalmente David era în fundul puțului.

Așa se întâmplă! Diavolul încercuiește persoanele din toate părțile astfel încât persoana să rămână slabă și obosită, adică cu mâinile slabe.

David nu a avut mâinile slabe pentru a lua leul și ursul de barbă. Cu atât mai puțin să ia o piatră și să dărâme uriașul; nici mână slabă ca să smulgă 200 de prepuțuri ale filistenilor; nu ar fi putut în acel moment de mare pierdere să fie cu mâinile slabe!

Chiar în psihologie se spune că atunci când cineva strânge mâna într-un mod slab, ea arată o personalitate slabă, fragilă, ușor de a fi dominată sau controlată.

Biblia spune:

*Isaac a trebuit să aibă mâini puternice ca să continue să sape puțuri în timp ce inamicii le astupau.

*Moise a trebuit să aibă mâini puternice ca să țină toiagul pe timpul întregii nopți în timp ce vântul sufla până când marea s-a deschis de dimineață.

*Avraam nu a avut mâini slabe pentru a ține cuțitul și astfel să-l sacrifice pe fiul lui Isaac pentru Dumnezeu.

Astfel, nu putem să avem mâini slabe ca să sacrificăm în altarul Dumnezeului viu. Mâinile noastre trebuie să fie puternice ca să cheme atenția lui Dumnezeu.

Să fim ca vitejii lui David, care au avut mâini puternice ca să doboare dușmanii.

Am găsit pe robul Meu David, şi l-am uns cu untdelemnul Meu cel sfânt. Mîna Mea îl va sprijini, şi braţul Meu îl va întări. Psalmul 89:20-21

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Părintele Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *