Miţpa

Spațiul Femeii |

Fără sânge nu există sacrificiu

Şi s-au strâns la Miţpa. Au scos apă şi au vărsat-o înaintea Domnului, şi au postit în ziua aceea, zicând: „Am păcătuit împotriva Domnului!” Samuel judeca pe copiii lui Israel la Miţpa. Israel se căieşte. Filistenii au aflat că fiii lui Israel se adunaseră la Miţpa, şi domnitorii filistenilor s-au suit împotriva lui Israel. La vestea aceasta copiii lui Israel s-au temut de filisteni şi au zis lui Samuel: „Nu înceta să strigi pentru noi către Domnul Dumnezeul nostru, ca să ne scape din mâna filistenilor.” Samuel a luat un miel sugar şi l-a adus întreg ca ardere de tot Domnului. A strigat către Domnul pentru Israel, şi Domnul l-a ascultat. (1Samuel 7:6-9)

Vedeţi drag cititor că sacrificiul dvs. nu este sacrificiu cu adevărat dacă nu se varsă sânge şi când vorbim despre sânge, vorbim despre viaţă. În acest pasaj biblic este scris despre profetul Samuel care a vărsat sângele unui miel pentru ca poporul să obţină victoria în faţa inamicilor. Dar, înainte de asta, ei au vărsat apă şi apa este mult mai uşoară decât sângele. Gândiţi-vă puţin: Dacă ar veni cineva la dvs acasă şi v-ar cere un pahar cu apă, l-aţi refuza? Sigur că nu…însă, dacă vine cineva şi vă cere sânge vă veţi gândi că este o nebunie! Exact din cauză că apa este mai uşor de cerut, în timp ce sângele nu este nici pe departe astfel, din pricina aceasta, ca Iisus Hristos să facă un sacrificiu pentru a salva omenirea, a fost nevoie de însuşi sângele Lui, lăsând astfel un exemplu pentru toţi cei care doresc cucerirea unei vieţi noi sau care vor o viaţă de calitate cu Dumnezeu.

Acest lucru se poate cuceri doar atunci când ne oferim sângele şi poate că mă vei întreba: „Care va fi adevăratul meu sacrificiu? Sacrificiul este ceva personal pe care doar tu îl poţi hotărî, însă meditează asupra versetului următor:

„În aceeaşi noapte, Domnul a zis lui Ghedeon: „Ia viţelul tatălui tău şi un alt taur de şapte ani. Dărâmă altarul lui Baal, care este al tatălui tău, şi taie parul închinat Astarteii, care este deasupra.Să zideşti apoi şi să întocmeşti, pe vârful acestei stânci, un altar Domnului Dumnezeului tău. Să iei taurul al doilea şi să aduci o ardere de tot, cu lemnul din stâlpul idolului pe care-l vei tăia.”(Judecători 6:25,26)

Vedeţi că Dumnezeu a fost foarte clar atunci când i-a cerut un sacrificiu lui Ghedeon pentru că trebuia să se depună sânge pe altar, dar după ce a făcut sacrificiul potrivit cu indicaţiile date de Dumnezeu, el a primit de la Dumnezeu condiţiile necesare pentru a elibera poporul de sub asuprirea inamicilor. Asta se va întâmpla duminica viitoare – 17 iulie, unde vitejii vor urca pe altar şi îşi vor vărsa „sângele” pe acesta, pentru ca mai apoi să obţină un răspuns de la Dumnezeu

Părintele Lucian

 

 

 

 

 


Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *