NU ATINGEȚI PUNGA!

Spațiul Femeii |

Ioan 12:3-6

Maria a luat o litră de parfum de nard pur, foarte scump, a uns picioarele lui Iisus şi I-a şters picioarele cu părul ei. Casa s-a umplut de mirosul parfumului. Dar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, cel care urma să-L trădeze, a zis: – De ce nu s-a vândut acest parfum cu trei sute de denari, iar banii să fie daţi săracilor? Spunea însă lucrul acesta nu pentru că-i păsa de cei săraci, ci pentru că era un hoț și fiind cel care ținea punga, fura el ce se punea în ea.

Aici observăm că, atunci când Maria s-a oferit să-L onoreze pe Dumnezeu cu acel parfum care a costat-o un an de muncă, imediat cel infidel s-a manifestat, pentru că într-adevăr preocuparea lui Iuda nu era cu cei săraci ci cu el însuși, pentru că era hoț și punea mâna în pungă pentru a fura ceea ce îi aparținea lui Dumnezeu. Zeciuielile și ofrandele îi aparțin lui Dumnezeu și acela care se atinge de ce este al lui Dumnezeu încearcă să se facă egal cu Dumnezeu. Într-adevăr, același duh care era în Iuda, azi acționează în viețile tuturor acelora care nu sunt fideli lui Dumnezeu, pentru că cine atinge zeciuielile și ofrandele este considerat un hoț de Dumnezeu Însuși cum spune sfânta scriptură:

Maleahi 03: 06-09

Eu sunt DOMNUL, Eu nu mă schimb! De aceea, voi urmaşi ai lui Iacov, n-aţi pierit! Încă de pe vremea strămoşilor voştrii v-aţi abătut de la poruncile Mele şi nu le-aţi păzit! Întoarceţi-vă la Mine şi mă voi întoarce şi Eu la voi, zice DOMNUL Oştirilor. Dar voi întrebaţi: «Cum să ne întoarcem?» Se cade ca un om să-L jefuiască pe Dumnezeu? Şi totuşi voi Mă jefuiţi. Dar voi întrebaţi: «Cum Te-am jefuit?» Cu privire la zeciuială şi la contribuţii! Sunteţi crunt blestemaţi, căci Eu sunt Cel pe Care îl jefuiţi voi, tot neamul!

Și tatăl hoților este diavolul însuși, pentru că așa cum este scris, diavolul a venit să omoare, să fure și să distrugă. Zeciuielile și ofrandele sunt sfinte ca Dumnezeu Însuși. Zeciuielile Îl reprezintă pe Iisus, pentru că sunt primele roade, așa cum Iisus este primul născut al lui Dumnezeu.

Coloseni 01:15-16

El este chipul  Dumnezeului nevăzut,  întâiul născut  peste întreaga creaţie,  pentru că prin El au fost create toate lucrurile, în cer şi pe pământ, cele vizibile şi cele invizibile, fie tronuri,  fie domnii,  fie conducători,  fie autorităţi. Toate au fost create prin El şi pentru El.

Și așa cum prin intermediul lui Iisus avem acces la Dumnezeu, în același mod prin intermediul zeciuielilor și ofrandelor avem acces la Împărăția lui Dumnezeu.  Și la o viața plină de binecuvântări.

Dumnezeu să vă ilumineze.

Pr.Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *