Nu judeca după aparență!

julgar_aparencias

Tu deja ai intrat într-un magazin și vânzătoarea s-a uitat ciudat la tine din cauza aparenței?

Deja s-a întâmplat ca cineva să se

uite la tine din cap până în picioare, și apoi să te salute?

Sau situația în care îți dai seama că nimeni nu te bagă în seamă? Și tu aștepți, aștepți…..

Prin lege, „toți suntem egali”, dar, în practică, nu este așa. Începe prin dreptatea care dă privilegiul „important” hoților condamnați, și uită în închisoarea mirositoare, necunoscutul.

Diferențele de tratament se întâmplă tot timpul. Considerația, și de multe ori chiar respectul depinde de poziția pe care o ocupi, de transportul pe care îl folosești, de prieteni pe care îi ai.

Vedem acest lucru foarte accentuat astăzi, dar a existat deja și în trecut. Vom călători în Ierihon și vom cunoaște pe cineva care a trăit asta pe pielea sa.

A fost o altă zi prețioasă în care ucenicii s-au bucurat de compania Domnului Isus. Drumul era lung și plin de praf spre Ierihon. Pașii mari, au urmat împreună cu ei, o mulțime de oameni.

La umbra unui copac, era Bartimeu un cerșetor orb. Istoria identifică pe tatăl său ca fiind Timeu, un om bogat și cu prestigiu. Cu toate acestea, din cauza dezacordului cu Roma, și-a pierdut viața și toate bunurile sale. Pentru Bartimeu, au rămas amintirile trecutului distant și fericit. Și acum, unicul său bun era o haină veche și murdară. Aceasta era pentru a-l proteja de frig sau de soare. (Marcu 10:46-52).

De ani și ani, se simțea ignorat,uneori chiar invizibil.

Când a auzit gălăgia mulțimii, imediat a întrebat ce se întâmplă.

I-au răspuns că Isus vine pe drum, și atunci memoria lui s-a trezit. El cunoștea bine genealogia și știa că va veni Mesia, rădăcina lui David.

Singurul capabil să îi i-a umilința de a trăi pe străzi. Singurul în măsură să îl facă „pentru a vedea din nou,” pentru a uita trecutul și de a construi o familie fără semnele tragediei.

A început să strige după Domnul Isus și să ceară milă. Cei care erau aproape de Isus au venit și l-au certat: Taci din gură! Nu deranja pe Învățător! Cine crezi că ești?

Dar el chiar așa nu a tăcut!

Ce bine că Domnul Isus e atât de diferit de oameni. El s-a oprit, și l-a chemat.

Hum…. imaginează-ți fața celorlalți! Deoarece el a primit această atenție, s-a ridicat imediat de la pământ. În câteva secunde era în mijlocul mulțimii. Ce putere are un cuvânt: îți dă viață sau moarte; te face să zâmbești sau să plângi….

Lumina, culorile, frumusețea au revenit în ochii lui prin mâinile Celui care a considerat pe toți egali.

Când am citit m-am gândit : ce au făcut cu cerșetorul orb, ar face religiosul ”ceva mai important”? Ar mustra pe Nicodim că a fost să îl caute pe Isus noaptea târziu, pe ascuns? A trata pe unii bine și a-i desconsidera pe alți este tipic pentru cei care au duhul acestei lumi.

Deja am văzut știri cu o celebritate care s-a oprit să vorbească cu o persoană simplă, sau președintele că a salutat un măturător de stradă. Ca și cum ar fi făcut ceva supranatural, ce nebunie!

A fi educat este minimul care se poate aștepta de la cineva. Cu atât mai mult, de la cei care sunt ai lui Dumnezeu se așteaptă mai mult. Iubiți pe vrăjmașii voștri; vorbiți bine celor care vă vorbesc de rău, faceși bine celor care vă urăsc și rugați-vă pentru cei care vă maltratează și vă prigonesc. ( Matei 5:44)

Ați fost vreodată într-o situație în care v-ați simțit disprețuite? Cunoști persoane care au darul de a umili pe ceilalții?

Un pupic și pe săptămâna viitoare!

A colaborat: Nubia Siqueira

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *